۵ سوال اساسی که قبل از شروع معامله و ترید باید از خودت بپرسی
اگر جزو افرادی هستی که خیلی خوب تحلیل میکنی اما معاملاتت به اندازه تحلیلهات بهت سود نمیدهند یک جای مهم و اساسی کارت را اشتباه میکنی. پس برای رسیدن به سوددهی بیشتر در معامله و داشتن ترید اصولی به 5 سوال زیر در مورد خودت پاسخ بده:
ویدیوی زیر رو با عشق و حوصله ببین چون پر از نکته هست
1- شرایط روحی و فیزیکی مناسب دارم؟!
این سوال به این معنا است که برای ترید کردن باید ابتدا شرایط محیطی را فراهم کرد. این شرایط تشکیل شده از شرایط روحی و فیزیکی که هر دو مورد آنها باید مساعد باشند تا بشود گفت برای معامله کردن آماده ایم! به عنوان مثال وقتی کارهایی در زندگی رومزه خودتان دارید که به پایان مهلت رسیدگی به آنها نزدیک هستید نباید اصلا به ترید فکر کنید یا اینکه یک اتفاق بد برایتان افتاده یا شکست عشقی خورده اید! 🙁 به ضرس قاطع میگویم واقعا در چنین شرایطی معامله کردن اشتباه محض است!!! (هر وقت همان آدم سابق شدیم باید معامله کنیم )
میتوانید بعد از فشارهای روحی و روانی روزمره با انجام ورزشهای روحی مثل مدیتیشن یا ورزشهای فیزیکی که باعث سرحال آمدن روح و جسم میشوند با انرژی کافی و مغزی آرام به معامله کردن بپردازید. این کار به شما برای داشتن ذهنی ساختارمند و منظم در معاملاتی که انجام میدهید کمک شایانی خواهد کرد 🙂
2- ستاپ (SETUP) مناسب مشخص کردی؟!؟!
ستاپ معاملاتی یکی از مهمترین مراحل معامله در بازارهای مالی است. روشهای مختلفی برای ایجاد ستاپ معاملاتی وجود دارد و استاده از این روشها بستگی شخص معاملهگر، زمان معاملات و عواملی دیگر دارد
برای یک ستاپ معاملاتی میتوان سه حالت در نظر گرفت:
× در جهت خرید معامله کنم
× درجهت فروش معامله کنم
× اصلا معامله نکنم
یادتان باشد تعیین این سه حالت بسیار مهم و ضروری است که از خیلی از ضررهای جلوگیری میکند و یک نظم مناسبی به مدل معاملهگری شخص استفاده کننده میدهد.
3- دلیلت برای ورود به معامله چیه؟!
دلیل ورود به معامله میتواند حالتهای مختلفی داشته باشد که با توجه به روش معاملاتی هر شخص متفاوت است، این دلیل میتواند شکسته شدن کانال، الگو کندلی یا قیمتی، سیگنال اندیکاتورهای مختلف و هر چیز دیگری باشد که برای هر شخص میتواند متفاوت باشد.
برای بهتر کردن عملکرد معاکلهگری باید دلایل را به صورت کتبی در دفتر گزارشات نوشت و با آزمون و خطا بهترین دلایل ورود را به دست آورد. دفتر گزارش معاملات یک رکن بسیار مهم و اساسی میباشد و میتواند روش معاملهگری را سازماندهی کند و باعث پیشرفت ما در معاملهگری شود.
(در آینده نزدیک اطلاعات بیشتری در مورد دفتر گزارشات، به شما ارائه میدیم)
4- حد سود و حد ضرر رو مشخص کردی؟!
هیچ تحلیلگری در این دنیا نیست که تمااام تحلیل هایش درست باشد، پس تعیین حد ضرر و حد سود یک اصل اساسی در معاملهگری میباشد.
برای ورود به هر معامله باید مشخص باشد که کجا قرار است از معامله خارج بشوید (حالا میتواند در ضرر یا سود باشد) یا اینکه باید مشخص باشد که اگر فلان الگو کندلی یا واگرایی در خلاف جهت مد نظر ما روی قیمت ایجاد شده باید معامله ام را ببندم تا سودش را بخورم نه غصه اش! 🙂 باشیم نه 🙁
به طور کلی باید دلایل برای خروج از معامله مشخص باشد، چه زمانی که در سود است و چه زمانی که در ضرر است. در این بخش هم میتوان از دفتر گزارشات نیز کمک گرفت و با آزمون و خطا به بهترین روش برای تعیین حد ضرر و حد سود در روش معاملهگری خودمان برسیم (همهش صحبت از دفتر گزارشاته ؛ مثل اینکه خیلی مهمه!!!)
5- ریسک و سرمایه را مدیریت کردی؟!
شاید بشود گفت این سوال از بقیه سوالات خیلی مهمتره (یعنی اگه تمام سوالای بالا رو هم جواب بدین و به نکات گفته شده عمل کنید، با عمل نکردن به این سوال آخر شما ممکنه ضررهای جبران ناپذیری رو متحمل بشید، تجربه کردم که میگما!)
حالا اگر بخواهیم با مثال بگوییم: فرض کنید شما روی یک معامله 10 درصد ریسک کرده اید و وقتی که این معامله به حد ضرر شما که از قبل مشخص کرده اید حتی نزدیک بشود(نمیگم لمس کنه) فقط نزدیک شود کل وجودتان میشود استرس!!!
مثلا اگر هزار دلار سرمایه داشته باشید، 90 دلار در ضرر باشید! (هیچی دیگه اون موقعست که مغز فقط میگه معامله رو ببند!!!) حالا فرض کنید از همانجا که خارج شده اید قیمت برگردد و به حد سودتان هم برسد… (اونموقع ماییم که به مغزمون میگیم: &%#@$^%#% )
این پروسهای که در قسمت بالا توضیح دادیم دقیقا چیزی هست که اتفاق می افتد و علاوه بر ضرر مالی، ضرر روحی هم به شخص معاملهگر وارد میشود. پس برای جلوگیری از این ضررها که سخت جبران میشوند خواهشا این رکن اساسی را جدی بگیرید.
از ما به یادگار داشته باشید...
در انتها باید گفت که اگر این پنج سوال را همیشه قبل از باز کردن معامله از خودتان بپرسید میتوانید عملکرد خیلی بهتری در بازارهای مالی داشته باشید و از خیلی ضررهایی که نباید بکنیم، جلوگیری کنیم.
پس اول حالمان خوب باشد و بعد معامله را شروع کنیم؛
دوم ابتدای هفته قبل از باز شدن بازار برای خودمان ستاپ معاملاتی چیده باشیم و فقط در جهت ستاپمان معامله کنیم؛
سوم دلایل ما برای ورود مکتوب، مشخص و تست شده باشند؛
چهارم حد سود و حد ضرر حتما مشخص بشود و قوانین مشخصی برای تعیینشان داشته باشیم.
پنجمین سوال که باید حتما حتما حتما مدیریت ریسک و سرمایه داشته باشیم و نسبت سود به زیان مشخص و معقولی داشته باشیم. همینطور یک درصد معقولی از سرمایه مان را در هر معامله ریسک کنیم ( مثلا برای هر معامله 2 تا حداکثر 5 درصد ) که این درصدها با توجه به شرایط نمودار و دلایل ورود بستگی دارد.
دانلود چک لیست تریدر قبل از شروع معامله
اجرای تک به تک موارد چک لیست قبل از ترید یا پیش از شروع معامله برای تبدیل شدن به یک معامله گر حرفه ای واجب است.
با تمرین به مرور زمان آنها را به یک عادت ذهنی تبدیل کنید، زیرا متوجه می شوید که همین موارد بخش مهمی از کل فرآیند معامله تان خواهد بود.
چی بهتر از اینکه تمام مواردی که گفته شد در قالب یک فایل چک لیست pdf ، همیشه جلوی چشم داشته باشید تا قبل از شروع معامله همه موارد را چک کنید؟
⬇⬇⬇
پسورد فایل : گزارش خرابی لینک
4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
ی چک لیست ساده اما بسیار مفید و کاربردی . عالی بود ممنون
???به به،عجب چک لیستی،عالی،سپاسسس
ممنون از مقاله خوبتون .من فایل رو دانلود کردم و کنار مانیتور قرار دادم تا همیشه مطالب این مقاله یادم بمونه
خیلی عالیه – خوشحالیم که براتون مفید بوده ، این چک لیست تریدر ارزشش رو داره که همیشه همراهتون باشه