تحلیل پیشرفته تکنیکال نفت برنت
تحلیل تکنیکال نفت برنت در طول تاریخ آن
در این تحلیل بازارهای جهانی به بررسی نمودار نفت برنت در تمام تاریخ خود میپردازیم و با کمک ابزار علمی تحلیل الیوت نئوویو و همینطور کمک گرفتن از تحلیل تکنیکال نفت برنت، رویکردی جامع و کامل به قیمت نفت برنت خواهیم داشت. نتیجه این تحلیل بازار نفت به تریدر (معامله گر) کمک میکند که برای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت، محتملترین سناریو تحلیلی را در تصمیمات معامله گری خود لحاظ کند.
تاریخ تحلیل : 21 دسامبر 2022
نفت برنت چیست؟
در تحلیل نمودار نفت برنت، ابتدا به نتیجه تحلیل الیوت نئوویو در تایم فریم های بالا تا پایین و الگوی الیوتی آن پرداخته میشود تا بتوان نقشه راه دقیق تری را داشت. در ادامه با بررسی بیشتر قیمت نفت برنت از منظرهای تکنیکال پیشرفته، صحت و دقت این تحلیل بیشتر بررسی میشود.
پیش از پرداختن به نمودار نفت برنت، شاید برایتان سوال باشد که اصلا نفت برنت چیست؟ برنت یک سبد نفتی شامل نفت خام برداشت شده از چهار چاه نفت بریتانیایی و نروژی در دریای شمال است و نفتی سبک و شیرین محسوب میشود. نفت خام برنت در کنار وست تگزاس اینترمدیت، سبد نفتی اوپک، نفت خام دوبی و نفت خام عمان از مراجع قیمتگذاری نفت است.
این درحالی است که حدود دو سوم نفت معامله شده در بازارهای بین المللی بر اساس نفت برنت قیمتگذاری میشود. لذا با توجه به این موضوع و همچنین دیتای بیشتر و دقیقتر از نفت برنت نسبت به نفت WTI، تصمیم بر این شد که نمودار نفت برنت از سال 1862 مورد بررسی دقیق قرار گیرد.
برای بررسی الیوتی لازم است که نقطه صفر نمودار، یعنی جایی که از منظر علمی بتوان اساس تحلیل را بر آن قرار داد، مشخص شود. همانطور که در تصویر زیر مشخص است، مستطیل آبی رنگ یک حرکت ساید و بی ارزش را نشان میدهد که ارزش تحلیلی ندارد و باید از بررسی حذف شود.
بررسی نمودار نفت برنت از منظر الیوت نئوویو
با بررسی تایم فریم سالانه کش دیتا، و با توجه به تشابه زمانی امواج، بنظر میرسد سناریو دیامتریک برای کلیت نمودار نفت برنت بهترین سناریو باشد که در نمودار زیر نشان داده شده است.
لذا در مقیاس سالانه بنظر میرسد یک حرکت نزولی و پس از آن صعود در بلندمدت را شاهد باشیم.
برای بررسی دقیقتر این سناریو به تحلیل شاخه آخر صعودی نمودار بالا در تایم فریم 3 ماهه میپردازیم.
برای موج D از دیامتریک سالانه، بهترین سناریو مثلث خنثی بنظر میرسد که اکنون در موج d این مثلث قرار داریم که حرکتی به صورت دیامتریک انجام داده است و بنظر میرسد یک شاخص صعودی آخر آن باقی مانده است تا موج d مثلث به اتمام برسد و پس از آن شاخه نزولی موج e مثلث آغاز شود که بنابراین قیمت نفت برنت تا محدوده حداقلی 60 دلار و حتی احتمالا 40 دلار ریزش خواهد داشت. با اینحال برای بررسی بیشتر این موضوع به تایم فریم ماهانه میرویم تا شاخه آخر نزولی نمودار بالا را بیشتر بررسی کنیم.
همانگونه که مشخص است، یک دیامتریک ایده آل شکل گرفته که بنظر میرسد این الگو تمام شده باشد.
لذا برای تایید این موضوع، قیمت نفت برنت باید در کمتر از 3 شاخه زمانی (کمتر از 3 ماه)، حداقل به عدد 100 دلار برسد.
جمع بندی تحلیل الیوت نئوویو
با این تحلیل بازار نفت، بنظر میرسد که قیمت نفت برنت طی حداکثر 3 ماه پیش رو، یک حرکت حداقلی تا محدوده 100 دلاری داشته باشد. این حرکت میتواند در 100 دلار تمام شود با اینحال متناسب با پیشروی نمودار، هدف قیمتی هم دقیقتر مشخص خواهد شد.
چیزی که دقیقا مشخص است این است که این حرکت صعودی باید حداکثر طی سه ماه پیش رو انجام شود. پس از این حرکت صعودی که هدف احتمالی آن محدوده 100-110 دلاری است، نمودار نفت برنت وارد موج e از مثلث میشود که هدف احتمالی آن محدوده 40-60 دلار است و این حرکت را در بازه یک تا دوسال پیش رو انجام خواهد داد. تعیین هدف قیمتی دقیق نیازمند پیشروی بیشتر نمودار است. پس از این نزول، قیمت نفت برنت وارد روند صعودی بلند مدت خود به اهداف حداقلی 200 تا 250 دلاری میشود.
نحلیل تکنیکال نفت برنت (صحت سنجی نئوویو)
با بررسی عمیق نمودار نفت برنت در تایم فریم ماهانه، نکات بسیار مهم و حائز اهمیتی قابل توجه است:
همانگونه که مشخص است، کلیت نمودار نفت برنت در یک کانال رگرسیون ایده آل در حرکت است که در ماه می 2020 با برخورد به سطح 0.618، سقف بسیار مهم 130 دلاری را به ثبت رسانده است! این سقف همپوشانی بسیار ایده الی با سقف اندیکاتور RSI دارد.
لذا بعید میدانم قیمت نفت برنت در بازه یکسال پیش رو بخواهد این سقف را بشکند زیرا شروع روند نزولی را نوید داده است که میتواند تا محدوده حمایتهای مهم نشان داده شده حرکت کند.
محدوده 40 تا 60 دلاری (که پیشتر در نئوویو هم بیان شده بود)، حاصل همپوشانی حمایتهای مهم تاریخی این نماد است که روی نمودار با فلشهای آبی و قرمز نشان داده شده است. با توجه به روند نزولی RSI و همینطور سطح 0.618 کانال فیبوناچی، رسیدن قیمت نفت برنت به این ناحیه حمایتی بسیار محتمل است!
اگر از سیستم معاملاتی ژاپنی ایچیموکو هم به نمودار نفت برنت ماهانه توجه شود، مقاومت بسیار مهم 110 دلاری کاملا مشخص است. همچنین حمایت مهم محدوده 40-50 دلاری هم در ایچیموکو تایید شده است و با توجه به کلوز کندل ماهانه زیر کیجون ماهانه، رسیدن قیمت به ابر ایچیموکو در این تایم فریم کاملا محتمل است که این موضوع هم سناریو ما در تحلیل نئوویوی را تایید میکند!
همانگونه که در تصویر بالا مشخص است، قیمت نفت برنت به زیر ابر کومو هفتگی و همینطور کیجون نفوذ کرده و ابر آینده هم قرمز است! لذا این مساله نزول احتمالی را تایید میکند. از طرفی قیمت در محدوده 100 دلاری، یک ناحیه مقاومتی بسیار پرقدرت را ایجاد کرده است که اگر صعودی هم قرار باشد اتفاق بیفتد تا همین ناحیه است! همچنین محدوده 40 تا 50 دلاری هم همچنان مهمترین حمایت نمودار نفت برنت در مسیر نزولی احتمالی پیش رو است.
با بررسی الگوی تشکیل شده و وضعیت اسیلاتور، مشخص میشود که این تنظیمات اندیکاتور برای حرکت دو سال اخیر نفت به خوبی جواب داده است و در حال حاظر هم در وضعیت اشباع فروش، کراس خرید صادر شده است که میتواند نفت را تا محدوده احتمالی 100 دلاری بالا ببرد.
علاوه بر اسیلاتور، هیستوگرام مکدی هم صعود کندلهای هفتگی را با تشکیل واگرایی مثبت در انتهای الگوی قیمتی تشکیل شده تایید میکند.
شکست خط روند نزولی تایم فریم 4 ساعته و تشکیل کف بالاتر، شروع حرکت صعودی کوتاه مدت حداکثر 3 ماهه را تایید میکند.
جمعبندی
تحلیل بازار نفت که ارائه شد، بیش از دو هفته برای بررسی قوانین امواج آن زمان صرف شد تا بتوان به محتملترین سناریوی نمودار نفت برنت دست یافت.
با بررسی نمودار نفت برنت از منظر الیوت مدرن (نئوویو)، مشخص شد که قیمت نفت برنت در یک حرکت اصلاحی صعودی در قالب الگوی دیامتریک (ABCDEGH) در حال حرکت است که اکنون در موج D آن هستیم و بنظر میرسد هنوز تمام نشده است و همچنان یک شاخه نزولی دیگر برای تکمیل آن لازم است.
با تحلیل تکنیکال نفت برنت و رفتن به تایم فریم پایین و بررسیهای انجام شده، این سناریوی الیوت نئوویو اعتبار سنجی شد و بنظر میرسد قیمت نفت برنت حداکثر تا 3 ماه دیگر، یک حرکت صعودی تا محدوده 100-110 دلاری داشته باشد و پس از آن یک ریزش سنگین تا محدوده 40-60 دلاری را تجربه کند که میتواند حدود یکسال (و حتی بیشتر) هم به طول بینجامد و پس از آن با آماده شدن نمودار نفت برنت، به مرور حرکت صعودی خود را برای شکستن سقف 144 دلاری و دستیابی به هدف 240 دلاری در گام اول آغاز کند. شکست سقف 138 دلاری بیانگر اتمام موجD دیامتریک بزرگ و شروع روند صعودی موج E خواهد بود.
این تحلیل تکنیکال بازار نفت میتواند با مدیریت ریسک و سرمایه، معیار تصمیمات تریدرها قرار گیرد و متناسب با تایم فریم ترید و محل قرارگیری نمودار در هرزمان، نسبت به بهترین نقطه ورود با رعایت حد ضرر اقدام شود.
دیدگاهتان را بنویسید