راهکارهای مفید برای صبوری در معاملات

صبر در معاملات عامل موفقیت ترید
خیلی از معامله گرها رو میبینم که دست بیقرار در معامله گری دارند و هر لحظه یا میخواهند به معامله ای ورود کنند و یا میخواهند معامله در سود خود را سریعا خارج شوند!
ولی امان از اندکی صبوری هدفمندانه و عملکرد هوشمندانه!!!
صبر باشد مشتهای زیرکان
هست حلوا آرزوی کودکان
هرکه صبر آورد گردون بر رود
هر که حلوا خورد واپستر رود
خیلی از معامله گران در صبر کردن برای ورود در نقطه مناسب عاجزند! درحالیکه معامله گری مثل شکار کردن است. شکارچی برای شکار خود ساعتها صبوری میکند و شاید با چند شکار عالی، خوراک چند ماه خود را تامین کند ولی همه آنها با صبر در معاملات به دست آمده است!
ویدئوی دوشنبه های فارکسی این هفته + نکات مهمش رو با حوصله ببینید
تحلیل بازار فارکس در هفته آخر ماه می 2022:
ممنون که برای پیشرفت خودت با من (فردین ترکفر) همراه هستی. اگر برای اولین بار هست که دوشنبه های فارکسی رو مشاهده میکنی لازمه بگم که دوشنبه هر هفته ستاپ معاملاتی و تحلیل هفتگی بازار فارکس برای شما دوستان عزیزم با این رویکرد که بازار در هفته پیش رو به چه صورت عمل می کنه تهیه و انتشار داده میشه.
توجه: این وب سایت فقط برای مقاصد آموزشی است. به همین دلیل، هیچ یک از محتویات آن نباید به عنوان توصیه سرمایه گذاری و یا توصیه خرید یا فروش سفته بازانه هر ابزار مالی تلقی شود. کاملاً آگاه باشید که معامله با مارجین ریسک بالایی دارد و ممکن است برای همه سرمایه گذاران مناسب نباشد.
هر کسی که در این تجارت سوداگرانه شرکت می کند این کار را تنها تحت مسئولیت خود انجام می دهد. از این رو، این وب سایت و نویسندگان آن هیچ مسئولیتی در قبال هرگونه رابطه مستقیم یا غیرمستقیم با سرمایه گذاری یا تصمیمات سوداگرانه اتخاذ شده توسط خواننده ندارند. نتایج ارائه شده، واقعی یا شبیه سازی شده، هیچ تضمینی برای عملکرد آتی ارائه نمی دهد. آنها بر اساس شرایط بازار گذشته هستند و بنابراین، باید فقط برای اهداف اطلاعاتی استفاده شوند.
از صبوری سیستماتیک چه می دانید؟
درست است که روند دوست ماست و باید در جهت روند اصلی بازار معامله کنیم، ولی در اکثر مواقع بازارهای مالی در حرکت رنج است و ما تنها کاری که میتوانیم بکنیم این است که صبور باشیم تا بتوانیم نقطه ورود مناسب را پس از آن ناحیه رنج تشخیص بدهیم و یک معامله عالی را شکار کنیم!
ولی اکثر معامله گران بی صبر، در این مواقع کلافه میشوند و نمیتوانند صبر کنند و زود میخواهند وارد معامله شوند! معامله گر باید عمیقا درک کند که هر ورود و خروجی نیازمند “صبوری سیستماتیک” است!
یعنی اگر سیستم ما ورود نداده، دلیلی ندارد عجله کنیم برای ورود! و اگر دلایل خروج قطعی نداریم، دلیلی ندارد برای خروج! این بی صبری تا حدی میتواند آسیب زننده باشد که سیستم معاملاتی خود با درصد موفقیت بالا را کنار بگذاریم؛ در حالیکه اشکال از خود ماست نه سیستم!
عوامل مهم بی صبری در زمان معامله:
عوامل متعددی در صبور نبودن معامله گران تاثیر دارد که در ادامه به تعدادی از آنها میپردازیم:
1. ترس از، از دست دادن فرصت یا همان فومو (FOMO: Fear Of Missing Out)، عاملی است که باعث میشود خیلی از معامله گرها عجله کنند و زود وارد معامله شوند! درحالیکه معامله گر باهوش میداند بازار سراسر نعمت و فراوانی است.
2. عامل دیگر عجله کردن در معاملات این است که معامله گر جمله اشتباهی را با خود تکرار میکند: “پول من بی استفاده مانده و من باید هرچه سریع تر یک معامله ای را پیدا کنم و به آن وارد شوم تا پولم برایم کار کند و ثروت آفرینی کنم!”
3. دلیل دیگر هم عجله کردن در پولدار شدن است و معامله گر فکر میکند هرچه که زودتر وارد معامله در بازار واقعی و با پولهای درشت شوند، زودتر هم پولدار میشوند! این انگیزه و باور غلط که در بازارهای مالی میشود زود پولدار شد، باعث میشود یا تعداد زیادی معامله باز کند یا حجم معاملات نامتعارفی داشته باشد که همین عاملی میشود برای ورشکستگی سریعتر!
4. عامل دیگر این است که افراد فکر میکنند معامله گری مثل بقیه شغلهای یدی است که هرچه بیشتر کار کنند و زمان بیشتری را صرف عمل معامله گری کنند، پول بیشتری هم به دست می آورند! درصورتی که اصلا اینگونه نیست و میزان سودآوری معامله گر، به عوامل دیگر ذهنی و روانی تریدر بستگی دارد.
5. بسیاری از معامله گرانی که از این مهارت دنبال هیجان هستند، دچار عدم صبر در معاملات میشوند چون میخواهند هیجانات خود را با بودن در معاملات ارضا کنند؛ درحالیکه معامله گر موفق صبوری را تمرین کرده و با سیستم خود و شکیبایی در معاملات، سوداوری پایدار را تجربه میکند.
4 راهکار اساسی برای کنترل صبر در معاملات :
طبق قانون 20_80، 80درصد نتایج ما از 20 درصد تریدهای ما ناشی میشود!
وظیفه تریدر این است که این 20 درصدها را بیابد و به آنها اجازه رشد دهد!
تریدر سودده پایدار کسی است که شاید تعداد ضررهای زیادی داشته باشد، ولی میزان معاملات سودده او به اندازه ای است که ضررهای او را کاملا پوشش داده و سود قابل توجهی هم برای او ایجاد نموده است!
مهم تعداد معاملات سودده نیست، بلکه مهم برآیند معاملات است که به سود رسیده باشد. چه بسیار معامله گرانی که تعداد معاملات سودده بالایی دارند ولی معاملات ضررده آنها به نحوی است که حجم بالایی از سود آنها را دربرگرفته است و چیزی از سودها باقی نمیگذارد…
در ادامه به چند راهکار اساسی برای کنترل صبر در معاملات میپردازیم:
عجله برای چی؟؟
- سوال اساسی که معامله گر باید از خود بکند این است که “عجله برای چه؟ به کجا میخواهی بروی؟” زمان همیشه هست و ما فقط باید در لحظه حال باشیم و ازآن نهایت بهره را ببریم! ما به گذشته بدهکار نیستم و قرار نیست از آینده زمان قرض بگیریم! بلکه زمان ما دست خودمان است و میتوانیم آن را به بهترین نحو و با آرامش استفاده کنیم.
2. اینکه فکر کنیم در جهان همه چیز کم است، باعث ایجاد طمع در ما برای بدست آوردن سریعتر نعمت ها میشود و همین عامل عجله کردن و بیصبری میشود! باید باور کنیم که خدا برای بنده اش کافی هست و هیچ چیزی در دنیا کم نیست و دنیا سراسر نعمت و فراوانی است که روز به روز در حال گسترش و متنوع شدن است! پس لازم نیست عجله کنیم و تنها باید صبور باشیم و فرصتهای عالی را در زمان مناسب شکار کنیم
3. یکی از رازهای موفقیت در معامله گری، ارامش است که این آرامش از دو عامل نشات میگیرد: یکی سیستم ما که باعث میشود بتوانیم در بازار با احتمال بیشتری به سود برسیم (نه برای یک معامله بلکه برای مجموعه ای از معاملات) و دوم خود ما که بتوانیم این سیستم را اجرا کنیم! پس باید دو کار اساسی انجام دهیم و اول این است که سیستم معاملاتی سودآوری داشته باشیم و دوم اینکه به خودمان اعتماد کنیم و این دو در کنار هم باعث آرامش در معامله گری و اجرای آن در بازه زمانی طولانی میشود!.
4. شجاعت یعنی بترس و اقدام کن! شجاعت به ذات خود باعث از بین بردن عجله در فرد میشود چون او از چیزی میترسد پس طبق سیستمش و با حفظ مدیریت ریسک و سرمایه وارد معامله میشود ولی اقدام میکند! ترکیب اینها به صورت ناخودآگاه باعث کنترل بیصبری و استمرار معامله گر میشود! در ضمن، اینکه معامله گر از چیزی نترسد و بخواهد با بازار بجنگد و معاملات نامتعارف داشته باشد، آن دیگر اسمش شجاعت نیست و کله شقی است!
شجاعت واقعی زمانی در فرد ایجاد شده که بداند اشتباه کرده است، آن را بپذیرد و درصدد رفع آن مشکل بربیاید بجای اینکه بخواهد بهانه جویی کند و به دنبال مقصر در بیرون از خود بگردد! این شجاعت باعث میشود فرد صبورانه پیش برود و مشکلات و چالشها را شناسایی کند و با تفکر رشدی، سعی در حل چالشها و رشد فردی خود کند.
جمع بندی و چند نکته بسیار مهم دلی...
اول از همه یادتان باشد معامله گری یک شغل نیست بلکه کسب وکار است!
- در هر کسب وکار باید به خودمان و به کار تعهد داشته باشیم تا بتوانیم حرفه ای عمل کنیم!
- وقتی تعهدی به خودمان میدهیم و هدفی را انتخاب میکنیم، از تو حرکت و از خدا برکت آغاز میشود و این نقطه شروع دستیابی ما به خواسته هاست!
- معامله گر هوشمند با صبوری و شکار فرصتهای مناسب و پس از احراز فرصتهای معاملاتی به سوددهی میرسد و به خوبی میداند که بزرگترین ابزار او، فکر او است و بزرگترین همراه او، روان او است که باید روی آنها کار کند و هرچه پخته تر باشند، او هم سودمندتر خواهد بود.
- پیوستگی و استمرار در معامله گری زمانی ایجاد میشود که هر روز برنامه معاملاتی خود را بدانیم که تحت چه شرایطی و با چه قوانینی میخواهیم وارد معاملات بشویم، در گام بعد باید بپذیریم که ما قرار است فقط طبق استراتژی خودمان معامله کنیم و قرار نیست شخصیت خودمان (نظیر غرور یا ترس یا طمع یا…) را در معامله دخیل کنیم و صرفا آن را اجرا کنیم و بگذاری بازی احتمالات کار خودش را بکند!
- قرار نیست در معاملات عجله کنیم ولی قرار است طبق این منطق، از بازار مالی کسب منفعت کنیم و استمرار در این فرآیندِ ساده است که باعث میشود با آرامش در دنیای پرهیاهوی بازارهای مالی پیش رفت! توجه شود که استمرار زمانی ایجاد میشود که با سیستمی وارد عمل بشویم که مناسب روان و افکار ما باشد و ما آن را اجرا کنیم و همه مزایا و معایب آن را تمام و کمال بپذیریم و اجازه دهیم زمان کار خودش را بکند…

با شرکت در دوره روانشناسی، با استراتژی و پلن معاملاتی آشنا میشوید تا بتوانید پلن معاملاتی خود را بهبود دهید،
انواع ترس و طمع در بازارهای مالی را شناسایی خواهید کرد،
در نهایت با روانشناسی خویشتن در معاملات و ایجاد طرز فکر صحیح، در جهت تبدیل شدن به تریدر حرفه ای حرکت خواهید کرد.
2 توصیه بسیار مهم برای تریدرها :
- اگر سیستمی ندارید، سیستمی که با روحیات و زمان شما مناسب باشد پیدا کنید و به آن متعهد شوید و آن را برای چند ماه بدون کم و کاست تست کنید!
اگر بعد از این مدت برایتان مناسب هم نباشد، حداقل تجربه بسیار زیادی را کسب نموده اید نسبت به حالتی که فقط میخواستید منفعل باشید!
اگر به درِ بسته خوردید، با مربی خود ارتباط بگیرید که شما و سیستمتان را بررسی کند و با تمرینهای عملی او کاری کند تا شما به نتایج موثر برسید
- اگر سیستمی دارید که آن را در گذشته تست کرده اید و جواب داده است، لذا تنها کاری که الان میتوانید انجام دهید این است که به آن سیستم اعتماد کنید و با یک یا چند معامله ضررده، تصمیم نگیرید که آن سیستم بدردنخور است!
فقط اعتماد کنید و آن را اجرا کنید چون دارید کاری را انجام میدهید که درست است و ایمان داشته باشید که “الخیر فی ما وقع” و “هرچه پیش آید خوش آید”!
در طول مسیر ایمانتان به خدا باشد و در هرلحظه فقط برای همان لحظه همان کار درست را انجام دهید و با تمرکز بر نقاط قوت، انگیزه و اشتیاق درونی خود را تقویت کنید و همیشه از خود بپرسید که من چگونه میتوانم معامله گر بهتری شوم.
و در آخر...
دانشی که کسب کردیم و تجربه ای که در مسیر بدست می آوریم باعث تقویت مهارت معامله گری ما میشود و کم کم میتوان حجم سرمایه در گردش معامله را بالاتر برد. و باید پذیرفت که در مسیر، شکستها وجود دارد.
ولی با تمرینات ذهنی گفته شده در بخشهای قبلی و همینطور تفکر رشدی که هرلحظه برای یادگیری تلاش میکند، میتوان چالشها را حل کرد و هوش خود را افزایش داد. حس ما قطب نمای درونی ما است!
در مسیر معامله گر شدن و کسب تجربه های مستمر، احساس میکنید هرچیزی در زمان صحیحش اتفاق خواهد افتاد. به خدای خود ایمان دارید و با اعتماد به خود و سیستم معاملاتی و تعهدی که دارید و شجاعتی که در پیش گرفته اید در راستای این تعهد در کنار استمرار همراه با آرامش و صبر در معاملات، مطمئن باشید که در مسیر درست قرار دارید و بهترینها در هر لحظه اتفاق می افتد…
دوستدار همیشگی شما، فردین ترکفر
توصیه میکنم حتما پیج اینستاگرام ما رو دنبال کن و از پستها و استوریهای آموزشی روزانه استفاده کن
- نکته 1: اگر سابقه فعالیت طولانی مدت ترید یا معامله گری در بازار فارکس رو نداری هرگز از ستاپ ها استفاده نکن!
نکته 2 : این مقاله را با دوستان فعالتون در بازارهای مالی حتما به اشتراک بگذارین تا استفاده کنن
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
چگونه بهترین استراتژی معاملاتی را انتخاب کنم؟
پلن معاملاتی؛ کلید حرفه ای شدن در بازار مالی
کسب درآمد دلاری با سیستم ساده ۵ دقیقهای
اور تریدینگ میکنید؟ راهکارهای جلوگیری از overtrading چیست؟
وین ریت چیست و چه تاثیری در روانشناسی معامله گری دارد؟
چگونه با الگوی راندینگ سود کنیم؟
11 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
مطلب مفید بود،سپاسگزارم.
سلام به همه
من ذاتا به استاد ارات دارم
سلام بزرگوار. ممنونم از لطفت امیدوارم همیشت سلامت و پایدار باشی❤️
مثل همیشه ، بسیار عالی. استاد ترکفر عزیز این مطالب همیشه تازگی داره ، ممنون از بابت انتقال تجربیات و دانشتون.
بزرگوارید دوست عزیز. بله واقعا همیشه تازگی داره و لازمه بدونیم چطوری و چرا ترید میکنیم
بسیار عالی…تشکر از زحمات شما….
بزرگوارید سلامت باشید خوشحالم که مفید بوده براتون👌🏻❤️
بسیار عالی.مرسی استاد بابت مطالب آموزنده.🌹🌹❤❤
ارادت جناب رستمی عزیز. صبوری در ترید خیلی مهمه خیلی زیاد… همونطور که صبوری در تریدر شدن بسیار اهمیت داره…
عالی و کاربردی
خداقوت استاد
سپاس
🙏🏻🙏🏻🙏🏻❤️
بزرگوارید جناب پیشرو عزیز
اگر مفید و کاربردی بوده چون شما دقیق و مفهومی خوندیدش👌🏻