مهارت مدیریت سرمایه در بازارهای مالی بورس و فارکس

چرا باید مدیریت ریسک و سرمایه داشته باشیم؟
مهارت مدیریت سرمایه یعنی چه؟ در یک بازار جهانی مانند بازار فارکس که مردم تمام دنیا در حال معامله هستند، دیدگاهها و اعتقادات مختلفی در بازار وجود دارد. این جمله به این معناست که هر کسی با هر روش تحلیلی، نمودار را یک جور میبیند؛ بعضی از آنها نمودار را صعودی و دیگر معامله گران نزولی. همچنین دو نفر با روش های تحلیلی مشابه میتوانند نظرهای تحلیلی متفاوتی داشته باشند.
این تفاوتها از اختلاف بین شخصیتهای افراد مختلف نشات میگیرند.
پس هر کسی با توجه به نظر تحلیلی خود در جهت مورد نظر (فروش یا خرید) معامله خود را باز میکند. حرکت نمودار به سمت بالا یا پایین با توجه به نظر تحلیلی غالب مشخص میشود و افرادی که خلاف این نظر غالب معامله باز کرده باشند ضرر میکنند.
این یعنی هر چیزی ممکن است در بازار اتفاق بیفتد و بله! ضرر کردن نیز بخش مهمی از معاملهگری در بازارهای مالی میباشد که نشان دهنده میزان اهمیت روانشناسی در معامله گری نیز می باشد!
ویدیوی زیر را با دقت ببینید تا پاسخ سوالتان را بگیرید
هیچکس در هیچ جایی از دنیا نیست که ضرر نکرده باشد و همیشه نظر تحلیلی درستی را ارائه کند (حتی شما دوست عزیز که این محتوا رو میخونی!)
پس با توجه به اینکه هر کسی ممکن است ضرر کند، مدیریت ریسک و سرمایه یکی از مسائل مهم و اساسی در حرفه معامله گری حساب میشود که هر معامله گری باید قوانین مربوط به آن را بلد باشد و به آنها عمل کند.
حالا اول ویدئو رو اگر ندیده اید لطفا ویدئو را کامل و با دقت ببینید تا در ادامه نکات مهم ویدئو را با هم دوره کنیم:
قصه اکبر و اصغر؛ مهارت مدیریت سرمایه و ریسک
در ویدئو مشاهده کردید که دو نفر با دیدهای مختلف در بازار مالی معامله میکنند.
اصغر آقا و اکبر آقا هر کدام 10هزار دلار در حسابشان پول دارند.
درصدی از سرمایه اولیه خود را در هر معامله ریسک میکنند: اکبر 10 درصد و اصغر 2 درصد
فرض بر این بوده که شرایط بدی بر بازار حاکم است و تحلیل هر دو نفر به خطا میرود…
در معامله اول اصغر آقا 2درصد از 10هزار دلار (یعنی 200دلار ریسک) که ضرر کرده و پولش رسیده به 9800
اکبر آقا با 1000 دلار ریسک ضرر کرده پولش به 9000 دلار رسیده
اصغر آقا برای رسیدن به 10هزار دلار (اصل سرمایه اش) باید بیش از 2درصد از حساب 9هزار دلاری اش را سود کند.
اکبر آقا هم که 10در صد ریسک کرده بود، حالا برای سود کردن و رسیدن به اصل سرمایه اش در معامله بعدی باید 11درصد از حساب 9000دلاری اش را سود کند.
در معامله دوم: اصغر آقا 2 درصد (از 10هزار دلار سرمایه اش) ریسک میکند و می شود 200 دلار ضرر و که برایش 9600 دلار می ماند.
برای اکبر اقا 10درصد ریسک (از 10هزار دلار سرمایه اش) میشود 1000 دلار ضرر که در نهایت 8000 دلار باقی می ماند.
حالا شاید از خودتان بپرسید چرا این 2درصد پولشان را در نظر نمیگیرند؟
چون نسبت به کل سرمایه شان مدیریت ریسک انجام میدهند و نسبت به آن تصمیم میگیرند تا چه میزان ریسک کنند!
نکته اینجاست که اصغر اقا اگر حدود 4درصد از 9600 دلار سود کند میتواند به10 هزار دلار اولیه برگردد ولی اکبر اقا کارش سخت شده
باید 25درصد از حساب 8000دلاری خودش را سود کند تا برسد 2000 دلار و در مجموع به 10هزارتای اولیه اصل سرمایه اش برگردد!
تفاوت را ببینید! 25درصد سود کنی تا بتوانی تازه به اصل سرمایه ات برگردی!! 🙁
حال با در نظر گرفتن خطا داشتن در تحلیل برای هر دو نفر در 10 معامله پی در پی میتوانید مشاهده کنید که تفاوت درصد ریسک چقدر مهم و تاثیر گذار و اساسی است.
در انتهای ویدئو مشاهده کردید که اصغر بعد از 10 معامله ضررده همچنان پول دارد و میتواند معامله کند اما اکبر دیگر پولی ندارد 🙁
فشار روحی شدید و سخت شدن تحلیل و معامله کردن بعد از 9 معامله ضرر ده برای اکبر باعث میشود تا در نهایت کل سرمایه اش را از دست بدهد و دیگر نتواند مدیریتی روی معاملاتش داشته باشد و دیگر سوختی ندارد تا در بازار زنده بماند.
اصغر فرصت جبران خطای تحلیلی خود را دارد اما اکبر فرصت جبران اشتباه را ندارد. فرق اشتباه و خطا همین است که هر کسی فرصت جبران خطا را دارد ولی فرصت جبران اشتباه دیگر وجود ندارد و دیگر آن آدم سابق نمی شود.
تنها راه جلوگیری از چنین اشتباهاتی، مدیریت ریسک و سرمایه است که برای افرادی که تازه معاملهگری را شروع کردند حداکثر 2 درصد ریسک پیشنهاد میشود و در ادامه با پیشرفت در تحلیل ها و کسب تجربه این درصد افزایش مییابد.
در آخر...
از این ویدئو این نتیجه را میگیریم که حتما مدیریت ریسک و سرمایه را رعایت کنیم که حتی بعد از خطا فرصت برگشت داشته باشیم و بتوانیم در این بازار خطرناک و همچنین درآمد زا زنده بمانید.
راستی!
تا به حال تجربهای از مدیریت ریسک و سرمایه در بازارهای مالی داشته اید؟ در قسمت نظرات ما را با تجربه های تلخ و شیرینتان، در مهارت مدیریت سرمایه خود شریک کنید.
دیدگاهتان را بنویسید