روانشناسی کندل ها و الگوهای کندل استیک
- نویسنده : سپیده صفری
- 13 نظر
- نویسنده : سپیده صفری
- مدت زمان مطالعه : 16 دقیقه
- 13 نظر
در این مقاله در مورد کندل ها و زوایای روانشناسی الگوهای کندل استیک صحبت خواهیم کرد. حتی اگر در بازار بورس جهانی فعالیت دارید و حتی در مورد الگوهای کندل ها اطلاعاتی داشته باشید، به شدت توصیه می کنیم این مقاله را کامل بخوانید زیرا قصد داریم از مبحث آموزش کندل شناسی بگوییم و کاربردی ترین و مهم ترین الگوهای کندل استیک و اینکه کجا این الگوها مفید و موثر هستند را به شما آموزش دهیم، پس با ما همراه باشید و به هیچ عنوان تا آخر راه از ما جدا نشوید.
فهرست مطالب
1. روانشناسی کندل ها
1-1. آموزش کندل شناسی به تریدر چه کمکی میکند؟
1-2. چگونه کندل ها را شناسایی کنیم؟
2. الگوهای کندل استیک چیست؟
3. الگوهای کندل استیک را درکجا استفاده کنیم؟
4. دسته بندی الگوهای کندل استیک
1.4. الگوهای تک کندلی
– الگوی چکش (Hammer)
– الگوی چکش معکوس (Inverted Hammer)
– الگوی مرد به دار آویخته (Hanging Man)
– الگوی ستاره دنباله دار ( Shooting Star )
– الگوی دوجی (Doji)
1- روانشناسی کندل ها
رفتار انسان در رابطه با پول همیشه تحت تأثیر ترس، طمع و امید است. تجزیه و تحلیل کندل ها با نشان دادن نحوه تعامل خریداران و فروشندگان با یکدیگر به ما در درک این عوامل روانی کمک می کند. در بازار دو گروه معامله گر وجود دارد، خریدار و فروشنده! الگوهای کندلی راهی برای درک اینکه کدام یک از این گروه ها در حال حاضر عملکرد قیمت را کنترل می کنند، فراهم می کند.
بسیاری از معامله گران و سرمایه گذاران در برهه ای از مسیر تحلیل خود متوجه می شوند که درک روانشناسی بازار برای ایجاد موفقیت مداوم حیاتی است. راز اطمینان از موفقیت آمیز بودن راه، درک قدرت روانشناسی کندل در زمان ایجاد آنهاست.
1-1 آموزش کندل شناسی به معامله گر چه کمکی میکند؟
کندل ها به شما در درک اینکه چه کسانی بازار را کنترل و قدرت حرکتی روند حاضر چیست کمک می کنند. اگر شما به عنوان یک معامله گر / سرمایه گذار بتوانید درک کنید که کدام گروه بازار را تحت کنترل دارد ( گاوها در مقابل خرس ها ) با قاطعیت آماده ورود به بازار خواهید شد.
نمودارهای کندلی با هدف نشان دادن رابطه معناداری بین قیمت های بازار و عرضه و تقاضای کالاها ایجاد شده اند. امروزه، این نمودارها در معاملات انواع بازارهای مالی، با کمک به معامله گران در ارزیابی احساسات بازار، مورد استفاده قرار می گیرند.
1-2 چگونه کندل ها را شناسایی کنیم؟
کندل ها ابزاری قدرتمند برای تجزیه و تحلیل فنی و به نوعی زبان بازارهای مالی هستند. آنها روانشناسی سرمایه گذاران را منعکس می کنند. کندل ها برای ارزیابی احساسات بازار و نشان دادن مناطق کلیدی مورد حمایت خریداران و فروشندگان استفاده می شوند، اگر مهارت خواندن نمودارها را پیدا کنید، می فهمید که بازار به شما چه می گوید و در زمان مناسب می توانید تصمیم درستی بگیرید.
پس تا الان متوجه شدید که کندل ها نمایشی از تقابل خریداران و فروشندگان در بازارهای مالی هستند. ولی نکته اساسی اینجاست که ما چگونه این کندل ها را شناسایی کنیم؟
تعداد کندل هایی که در بازار در هر تایمی که ایجاد می شود بقدری زیاد است که امکان شناسایی اینکه کدام کندل مهم و شرایط مناسب ورود به معامله را دارد سخت و بسیار زمان گیر است!
اگر شما دوست عزیزی که تا الان با ما همراه بودید مایل هستید چند نکته اساسی و کلیدی در رابطه به کندل ها و الگوهایی که ایجاد می کنند که با کمک آنها می توانید نقطه ورود مناسب را پیدا کنید و ضررهای خود در بازار را کاهش دهید پیشنهاد می کنم حتما تا آخر این مقاله را مطالعه نمایید.
2- الگوهای کندل استیک چیست؟
کندل برای تجزیه و تحلیل معاملات شما مهم است زیرا به عنوان نمایشی از آنچه در بازار می گذرد در نظر گرفته می شود. با نگاهی به کندل، می توانید اطلاعات ارزشمندی در مورد قیمت باز ، بالا ، پایین و بسته شدن داشته باشید که ایده ای در مورد حرکت قیمت می دهد تا بفهمید معامله ای که قصد انجام آن را دارید ارزش دارد یا نه!
وقتی نموداری را تحلیل میکنید مناطق حمایت و مقاومت استاتیک و یا خط های روند صعودی یا نزولی را مشخص می کنید بعد از اینکه قیمت به این نواحی برخورد کرد آیا باید سرایعا وارد معامله سل یا بای شوید؟ چگونه باید تاییدیه از بازار گرفت مبنی بر ورود صحیح و هم جهت در بازار؟
خب اگر برای شما هم این قبیل سوالات پیش می آید و به دنبال راه حل مناسب برای آن می گردد باید به شما تبریک بگویم زیرا که مسیر بسیار مناسبی را انتخاب نموده اید.
در این بخش می خواهیم به شما کمک کنیم تا ریسک این قبیل تصمیم ها را کاهش دهید یعنی در نواحی حمایتی یا مقاومتی وارد معامله بشوید که …
یک شرایط خاص تری را داشته باشند و یا ویژگی خاصی را آن منطقه داشته باشد که بتواند نظر ما را جلب کند و به ما این اطمینان را بدهد که ورود به معامله الان صحیح است و به عبارتی ما مطمئن شویم ریسک این معامله کم می شود.
اگر یک سرچ کوتاه انجام دهید متوجه می شویدکه بیش از 100-200 نوع الگوی کندل استیک وجود دارد که یادگیری همه آنها غیرممکن است و از طرفی فایده ای هم ندارد. یک تحلیل گر تکنیکالیست می داند که همه تمرکز خود را نباید روی یک ابزار بگذارد چون این کار اشتباه محض است و باید یاد بگیرد با ترکیب ابزارهای مناسب تحلیل تکنیکال نواحی مهم قیمتی را تشخیص بدهد.
سوالی که پیش می آید این است با این تنوع زیاد الگوهای کندل استیک چگونه باید بدانیم کدامیک از آنها مفید و کاربردی هستند؟
ما در اینجا به بررسی الگوهایی خواهیم پرداخت که بسیار کاربردی هستند و اگر در شرایط مختص خودشان آنها را به کار بگیرید قطعا درصد موفقیتتان افزایش خواهید یافت!
پس با ما همراه باشید تا به شما الگوهای مهم و کاربردی را بیاموزیم که در مناطق مهم واکنش های خوبی را نشان می دهند و می توانید با درصد اطمینان بالا وارد معامله شوید.
کل علم تحلیل تکنیکال این است که به ما کمک کند تا درصد موفقیت ما بیشتر از 50٪ شود و به معامله گران موفق که حد موفقیتشان 70-75 ٪ و بعضا 80٪ می رسد نزدیک تر شویم.
3- الگوهای کندل استیک را در کجا استفاده کنیم؟
استفاده از کندل ها در مناطق استراتژیک: انجام تجزیه و تحلیل تکنیکال کلاسیک که برای شناسایی سطوح مقاومت و حمایت کلیدی انجام می پذیرد بسیار مهم است.
نمودارهای کندل استیک اگر در سطوحی استفاده شوند که خریداران و فروشندگان در حال تقابل با یکدیگر برای غلبه بر بازار هستند ، یعنی در جایی که حجم بالایی دارد، بیشتر مورد توجه قرار می گیرند. این حجم ها ضروری هستند ، آنها اعتبار الگوهای کندل استیک را تقویت می کنند.
بهتر است همیشه منتظر تأیید بمانید: الگوی کندل استیک تنها درصورتی اعتبار می یابد که کندل بعدی ادامه روند یا تغییر روند را تأیید کند.
همیشه به یاد داشته باشید اگر تایم الگو بالاتر باشد مثل روزانه اعتبار بیشتری خواهند داشت.
4- دسته بندی الگوهای کندل استیک
الگوهای کندل استیک را به سه دسته تقسیم می کنیم:
- 1- الگوهای تک کندلی
- 2- الگوهای تک کندلی
- 3- الگوهای سه کندلی
1-4- الگوهای تک کندلی
الگوی چکش (Hammer)
شکل ظاهری آن بصورت زیر است:
- الگوی چکش در انتهای روند نزولی ایجاد می شود جایی که فروشندگان قوی تر از خریداران هستند.
- در انتهای این روند نزولی جایی که قیمت به منطقه حمایتی مهمی مانند خط روند، حمایت استاتیک، کف کانال یا سطوح پیوتی برخورد می کند در آنجا خریدارانی که منتظر فرصت برای ورود به معامله بودند وارد می شوند و قیمت شروع به افزایش می کند به طوری که در قیمتی بالاتر از قیمت باز شدن کندل بسته می شود.
- در این الگو shadow یا سایه کندل اهمیت دارد که باید 3-2 برابر بدنه باشد.
- رنگ بدنه اهمیتی ندارد.
- نقطه ورود به معامله زمانی است که قیمت بالای Close کندل چکش باز شود و در شکل زیر نشان داده شده است.
- اگر از اندیکاتوری مانند Stochastic استفاده کنیم و در منطقه اشباع فروش رو به بالا کراس داده باشد می توان وارد معامله شد
الگوی چکش معکوس (Inverted Hammer)
شکل ظاهری آن بصورت زیر است:
شکل گیری چکش معکوس به طور عمده درانتهای روند نزولی رخ می دهد و می تواند به عنوان یک هشدار در مورد الگوی برگشتی صعودی بالقوه باشد.
الگوی چکش معکوس زمانی ایجاد می شود که قیمت Open, Close, Low تقریباً یکسان باشند. همچنین ، سایه بالایی بلندی وجود دارد که باید حداقل دو برابر طول بدن واقعی باشد.
پس از یک روند نزولی طولانی، شکل گیری چکش معکوس نشان یک روند صعودی است زیرا قیمت ها برای حرکت به سمت پایین در طول آن تایم فریم(Time Frame) مردد بودند. فروشندگان قیمت ها را به جایی که باز بودند بازگرداندند، اما افزایش قیمت ها نشان می دهد که گاوها قدرت خرس ها را گرفته اند.
وقتی سطح Low & Open یکسان باشد، یک الگوی چکش معکوس سبز شکل می گیرد و آن را یک نشانه صعودی قوی تر نسبت به زمانی که Low & Close یکسان هستند در نظر گرفته می شود (چکش وارونه قرمز).
اگر در کندل بعد این الگو قیمت Open بالاتر از قیمت Close کندل چکش معکوس باشد وارد معامله خرید می شویم.
الگوی چکش نسبت به الگوی چکش معکوس از اعتبار بیشتری برخوردار است.
الگوی مرد به دار آویخته (Hanging Man)
الگوی مرد به دار آویخته، همانطور که می توان از روی نام پیش بینی کرد، به عنوان یک الگوی معکوس نزولی در نظر گرفته می شود. این الگو عمدتا در بالای روندهای صعودی اتفاق می افتد و می تواند به عنوان هشداری برای برگشت احتمالی به سمت پایین عمل کند.
تأکید بر این نکته مهم است که الگوی Hanging Man یک هشدار برای تغییر بالقوه قیمت است، اگر این الگو را در مناطق مهم مقاومتی مانند مقاومت استاتیک، سطوح مقاومتی پیوت یا سقف کانال و… ایجاد شود جایی که فروشنده ها قوی تر از خریدارها ظاهر می شوند.
مانند دو الگوی قبل باید شادو کندل 3-2 برابر بدنه آن باشد و نقطه ورود به معامله از Open کندل بعد است اگر پایینتر از قیمت Close کندل Hanging Man باشد.
الگوی ستاره دنباله دار ( Shooting Star )
این الگو در انتهای روند صعودی اتفاق می افتد زمانی که قیمت به یک منطقه مهم و معتبر مقاومتی برخورد می کند و خریداران جای خود را به فروشندگان بازار می دهند و قیمت شروع به کاهش می کند.
این الگو مشابه الگوی Inverted Hammer است اما در انتهای روند صعودی ایجاد می شود.
الگوی دوجی (Doji)
این الگو نشان از بی تصمیمی بازار و تعادل بین خرس ها و گاو هاست!
یک Doji اغلب در پایین و بالای روند پیدا می شود و بنابراین به عنوان نشانه ای از برگشت احتمالی جهت قیمت در نظر گرفته می شود، اما Doji را می توان به عنوان یک الگوی ادامه دار نیز مشاهده کرد.
این الگو انواع مختلف با اسامی متفاوتی دارد که نیازی به حفظ کردن آن ها نیست ولی مهم است که آنها را اگر در مناطق حمایتی یا مقاومتی مهم ببینیم
دوجی وقتی شکل می گیرد که قیمت Open و Close برابر باشند. یک دوجی پا بلند، که اغلب او را “مرد ریکشاو” می نامند، همان دوجی است، به جز سایه های بالا و پایین بسیار طولانی تر از شکل گیری منظم دوجی است.
به طور مثال اگر این الگو در انتهای روند نزولی و در منطقه حمایتی ایجاد شود یعنی فروشندگان در این منطقه نسبت به کاهش قیمت مردد شده و با خریداران به تعادل رسیده اند و در کندل بعدی اگر قدرت خریداران بالاتر از فروشندگان شود با احتمال بیس از 70٪ می توانیم تصمیم بگیریم وارد معامله خرید شویم با حد ضرر کف این منطقه حمایتی.
2-4- الگوهای دو کندلی
الگوی پوشای صعودی (Bullish Engulfing)
این الگو در روندهای نزولی زمانی که قیمت به منطقه حمایتی معتبری می رسد ایجاد می شود. کندل اول در این الگو نزولی و قرمز رنگ است یعنی فروشنده ها تمایل به کاهش قیمت دارند اما در ناحیه حمایتی کندل بعدی توسط خریداران ایجاد می شود و قیمت بالا می رود این کندل به نحوی شکل می گیرد که کل کندل نزولی قبل را پوشش می دهد. در این صورت با تشکیل الگوی دو کندلی در این ناحیه مهم می توان انتظار افزایش و رشد قیمت را داشت و اگر قیمت Open کندل بعدی بالاتر از قیمت Close کندل پوشا باشد می توان وارد معلامله بای شد و به اصطلاح لانگ(Long) کرد.
الگوی پوشای نزولی (Bearish Engulfing)
در انتهای روند صعودی و در مواجه با مقاومت های مهم سر راه قیمت می توان این نوع الگو را شاهد بود. کندل اول یک کندل صعودی است و قدرت خریداران را نشان می دهد اما کندل بعدی یک کندل نزولی است که تمام کندل قبل را باید بپوشاند تا این الگو از اعتبار بیشتری برخوردار شود.
در اینجا زمانی که الگوی دو کندلی که در منطقه مقاومت استاتیک تشکیل شد از قیمت Open کندل بعدی که پایینتر از قیمت Close کندل نزولی پوشاست می توان وارد معامله سل یا Short شد.
الگوی کف دو قلو (Tweezer bottom)
این الگو نیز در انتهای روندهای نزولی و در حمایتهای مهم شکل می گیرد.
یعنی روند نزولی را به صعودی تبدیل می کند. ظاهر الگو به شکل زیر است کندل اول نزولی است اما کندل دوم صعودی و ظاهری شبیه هم دارند و قسمت شادو آن ها هم باید تقریبا مشابه هم باشد.
الگوی سقف دو قلو (Tweezer Tops)
در انتهای روند صعودی و در برخورد با مقاومت شکل می گیرد. شادو های این الگو مهم است که باید تقریبا همسان باشند.
خریداران در تلاش برای افزایش قیمت به منطقه مقاومتی میرسند که در آنجا فروشندگان با پایین آوردن قیمت مانع از افزایش آن می شوند و در کندل بعدی قیمت کاهش می یابد. دو کندل باید ظاهرشان شبیه هم باشد.
3-4- الگوهای سه کندلی
الگوی Morning Star
الگوی Evening star
در مورد این دو الگوی کندلی مهم نکات کلی که باید مد نظر داشته باشید به ترتیب زیر است:
- کندل اول باید هم جهت با روند قبل باشد.
- کندل بعدی باید کندل دوجی باشد.
- کندل سوم باید با روند جدید هم جهت باشد.
- Close کندل سوم باید بالاتر از نصف بدنه کندل اول باشد.
الگوی Morning Star در انتهای روند نزولی و در حمایت های مهم شکل می گیرد و الگوی Evening Star در انتهای روندهای صعودی و در نزدیکی مقاومت های مهم تشکیل می شود
اگر بخواهیم درمورد روانشناسی الگوMorning Star صحبت کنیم در کندل اول فشار فروش قوی است و قیمت را به محدوده حمایت می رساند اما در کندل دوم که شبه دوجی است بازار شکل بی تصمیمی به خود می گیرد و در آخر این خریداران هستند که وارد معامله می شوند و قیمت شروع به افزایش می کند.
درمورد الگوی evening Star فشار خرید خریداران سبب افزایش قیمت می شود تا جایی که به نزدیکی مقاومت مهم می رسند در آنجا خریداران در کندل بعدی به نوعی دوگانگی برای افزایش قیمت می رسند و در نهایت با ورود فروشندگان به بازار قیمت ها شروع به کاهش می نمایند.
از بین رفتن سرمایه افراد به دلیل افزایش روزافزون تورم کشور باعث شده است که سرمایه گذاری در بازارهای مالی به یک امر الزامی تبدیل شود. تنها روش موثر و پایدار جهت پوشش ریسک بازارهای مالی و ریسک افراد، تشکیل سبد دارایی از داراییهای با ارزش در بازارهای مالی مختلف است. مشاور مالی شخصی و تشکیل سبد دارایی هر فرد، یک فرآیند تخصصی و زمانبر است. شما دوست عزیز میتوانید برای شروع روند تشکیل پروفایل دارایی خود و کسب اطلاعات بیشتر، فرمی که در لینک زیر است را پر کنید.
خلاصهای درباره کندل ها:
نتیجه گیری :
- این الگوها فقط در حمایت ها و مقاومت ها معتبر هستند نه در وسط روند
- اینکه این الگوها بصورت 100٪ جواب دهی داشته باشند ممکن نیست در حد 75٪ می توان برای آنها اعتبار در نظر گرفت!
- حد سود هم باید از ادغام روش های مختلف استفاده شود!
- حد ضرر زیر ناحیه حمایت برای بای و بالای ناحیه مقاومت برای سل!
- برای نقطه ورود در تمامی این الگوها باید به شرایط ذکر شده حتما توجه کنید!
- هر چه تایم فریم مورد تحلیل بالاتر باشد و این الگوها شکل بگیرد معتبرتر خواهند بود!
با این الگوها آشنایی داشتید؟
از تجربیاتتون در قسمت نظرات برامون بنویسید.
13 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
عالی بود همینکه با مثال روی چارت توضیح دادید واقعا خوب بود
خلاصه مفید کاربردی
سپاس خداقوت
سلام ببخشید تو این جمله از نتیجه گیری حد سود رو اشتباهی به جای حد ضرر ننوشتین؟
حد سود زیر ناحیه حمایت برای بای و بالای ناحیه مقاومت برای سل!
سلام دوست عزیز – مرسی از توجه شما – بله درسته اصلاح شد
واضح و شفاف و خودت می خونی و یاد می گیری….تشکر
خوشحالیم که براتون مفید بوده دوست عزیز
عالی بود
ولی در مبحث ستاره صبحگاهی و شامگاهی و در آخر در مورد حد سود و ضرر اشتباه سهوی داشتین فکر کنم
بسیار عالی
واقعا عالی بود خانوم صفری عالی👏👏👌
بسیار عالی بود اگر ممکنه لطفا در اینستا هم این آموزش گذاشته بشه
عالی بود خانم صفری
سلام. مفیدترین الگوها رو برای آموزش انتخاب کرده اید و توضیحات کامل و دقیق هستن.
بسیار عالی و مفید