چه خطراتی سهامداران را در بازار بورس جهانی تهدید می کند؟
خطرات بازارهای بورس جهانی ، امروزه مباحثی هستند که سهامدارن برای انجام معاملات سودآورتر باید آنها را بشناسند و به آنها توجه کنند.
سرمایه گذاری در بورس ، به کشورها ، موسسات اقتصادی ، برندها ، مشاغل و اشخاص حقیقی اجازه میدهد تا در معاملات بازارهای بورس جهانی شرکت کرده و سهام شرکت ها و اوراق بهادار را خرید و فروش نمایند. در بازار بورس ، خدماتی که مشتریان داخلی و خارجی می توانند دریافت کنند متنوع است . از مزایای آن استفاده از پول شخصی خود برای سرمایه گذاری در بورس سهام و سودمندی از بازده بالقوه سرمایه گذاری و سهام مالکیت در یک شرکت است .
به خاطر داشته باشید که اکثر قریب به اتفاق معاملات در بازار بورس بین الملل توسط انواع مؤسسات مالى بزرگ از جمله بانکهای تجاری ، بانکهای مرکزی کشورها ، بانکهای سرمایه گذاری ، شرکتهای بیمه ، شرکتهای چند ملیتی ، شرکتهای بازرگانی با حوزه کاری صادرات و واردات حضور دارند که آنها برای مدیریت سرمایه خود، از الگوریتم های پیچیده ای در سیستم های تجاری رایانه ای خود استفاده می کنند و به عنوان یک سهام دار بورس ، کمتر در معرض خطرات قرار می گیرند . با این وجود ، خطرات زیادی در ارتباط با معاملات در بازارهای بورس جهانی وجود دارد که می تواند ضررهای قابل توجهی در پی داشته باشد .
از این رو در این مقاله قصد داریم جهت آموزش بازار بورس جهانی و همچنین بهبود فعالیت در آن، به بررسی سختی ها و خطراتی که سهام داران را در بازارهای بورس جهانی تهدید می کند، بپردازیم.
در کل سهامداران بورس با ریسک هایی در این بازار مواجه می شوند که در ادامه سعی بر این داریم که این خطرات را برایتان مشخص کنیم
اولین خطر : ریسک قیمت کالا
نوسان در قیمت کالاها به سادگی بر کسب وکارها تاثیر گذار است
شرکت هایی که کالاها را می فروشند با افزایش قیمت سود می برند و با افت قیمت متضرر می شوند. اما شرکت هایی که از کالاها به عنوان ورودی استفاده می کنند ، نتیجه عکس می گیرند. با این حال ، حتی شرکت هایی که هیچ ارتباطی با کالاها هم ندارند ، با خطر تغییر قیمت کالاها روبرو هستند. با افزایش قیمت کالاها ، مصرف کنندگان تمایل دارند هزینه های خود را کم کنند و این امر کل اقتصاد ، از جمله اقتصاد خدماتی را نیز تحت تأثیر قرار می دهد.
خطر دوم : اخبار و تاثیر آن بر بورس
همواره تیتر رسانه ها کسب و کارها را تحت تاثیر قرار می دهند
با هجوم بی وقفه اخبار در سرتاسر جهان ، هیچ شرکتی از خطر اخبار رسانه ها در امان نیست . به عنوان مثال ، اخبار مربوط به بحران هسته ای فوکوشیما در سال 2011 سهام تمامی مشاغل مرتبط را تحت تاثیر قرارداد ، از معادن اورانیوم گرفته تا شرکت های تأسیساتی ایالات متحده که دارای انرژی هسته ای در شبکه خود بودند .
یک خبر بد می تواند منجر به واکنش بازار علیه یک شرکت خاص و یا کل حیطه آن کسب و کار شود.
از این رو جهت فعالیت در بازارهای بورس جهانی و تصمیم گیری سریع جهت شناسایی خطرات محتمل حتما بایستی اخبار را بررسی و پیگیری نمود .
اخبار بد در مقیاس بزرگتر ( مانند بحران بدهی در برخی از کشورهای منطقه یورو در سال های 2010 و 2011 ) می تواند کل اقتصاد یک کشور را تحت تاثیر قرار دهد ، چه رسد به سهام شرکت های آن کشور و تأثیر محسوسی بر اقتصاد جهانی دارد.
خطر سوم : رتبه بندی شرکت ها برای سهام
رتبه بندی ، ارزیابی عددی یا کمی از اعتبار شرکت است که احتمال نقص شرکت در تعهدات بدهی یا اوراق قرضه معوق خود را به سرمایه گذاران نشان می دهد . رتبه بندی شرکت ها توسط آژانس های رتبه بندی صادر می شود . رتبه بندی اعتباری ، به سرمایه گذاران کمک می کند تا بهتر تصمیم بگیرند که سرمایه گذاری در یک سهام خاص یک کشور تا چه اندازه مورد اطمینان هست .
با این حال ، شرکتهای تجاری عمومی شماره دیگری دارند که اهمیت آن اگر به اندازه نمره اعتباری نباشد کمتر از آن هم نیست . این عدد رتبه تحلیلگران است . به نظر می رسد هرگونه تغییر در رتبه تحلیل گران در یک سهام تأثیر روانی بیش از حد در بازار دارد . این تغییرات در رتبه بندی ، چه منفی و چه مثبت ، غالباً باعث نوساناتی بسیار بزرگتر از آنچه در واقعیت توجیه شده است ، منجر به تحلیلگران برای تنظیم رتبه بندی خود می شود .
خطر چهارم : تجارت و نابودی صنایع
خطری است که تجارت یک شرکت را به سمت راه دایناسورها پیش می برد
تعداد کمی از مشاغل 100 سال زندگی می کنند مگر اینکه مدام فرآیندهای تجاری اولیه خود را تغییر دهند چرا که بزرگترین خطر منسوخ شدن شرکت ها این است که ممکن همواره شرکت دیگر راهی برای تولید یک محصول مشابه با قیمت ارزان تر پیدا کند.
با افزایش رقابت جهانی در حرفه ها و افزایش شکاف دانش و کاهش دانش ، احتمال این که با گذشت زمان شرکت ها به سمت منسوخ شدن پیش روند زیاد است.
خطر پنجم : تاثیر شناسایی درآمدهای ناسالم شرکت ها در بورس
زمانی که یک شرکت در معرض بررسی و شناسایی حسابرسان ، تنظیم کنندگان و یا سایر مراجع قرار می گیرد ، دچار آسیب به اعتبار شرکت می شود.
آیا مدیریت پول شرکت را از بین برده ؟
درآمد نادرست اعلام شده ؟
یا آیا کلاهبرداری مالی صورت گرفته و هزاران سوال دیگر…
با خطر شناسایی ، ترمیم آسیب به اعتبار شرکت ممکن است دشوار باشد و حتی ممکن است در صورت گسترده بودن هرگز آن شرکت به دوره رونق قبل خود برنگردد.
خطر ششم : تاثیر قوانین دولت بر روی بورس و شرکت ها
ریسک قانونگذاری به رابطه آزمایشی بین دولت و تجارت اشاره دارد . به طور خاص ، این خطر وجود دارد که اقدامات دولت یک شرکت یا صنعت را محدود کند و در نتیجه بر دارایی سرمایه گذار در آن شرکت یا صنعت تأثیر منفی بگذارد.
ریسک واقعی را می توان از طرق مختلفی ادعا کرد : یک دادخواست ضد انحصار ، مقررات یا استانداردهای جدید ، مالیات های خاص و غیره.
ریسک قانونی با توجه به صنعت متفاوت است ، اما هر صنعت دارای برخی از این ریسک ها است . از نظر تئوری ، دولت به عنوان غضروف عمل می کند تا منافع مشاغل و عموم مردم را از یکدیگر حفظ کند.
زمانی که یک تجارت ، مردم را به خطر می اندازد و به نظر می رسد تمایلی به تصحیح خود ندارد ، دولت وارد کار می شود. در عمل ، دولت تمایل به قانونگذاری دارد . قانونگذاری باعث افزایش تصور عمومی در مورد اهمیت دولت و همچنین ارائه تبلیغات به نمایندگان کنگره می شود . این مشوق های قدرتمند ، خطر قانونی بیشتری نسبت به آنچه که واقعا لازم است ، منجر می شود.
خطر هفتم : ریسک تورمی و نرخ بهره
این دو خطر می توانند جداگانه یا به طور همزمان عمل کنند. از آنجایی که هزینه های مشاغل به دلیل نرخ بهره بالا می رود نیاز به تامین مالی را ایجاد می کند و همین ادامه کار را برای مشاغل دشوارتر می کند . افزایش نرخ ها یک روش معمول برای مقابله با تورم است ، اگر افزایش نرخ ها در زمان تورم اتفاق بیفتد ، آنگاه یک شرکت می تواند به طور بالقوه شاهد افزایش هزینه های تأمین مالی خود باشد.
اگرچه این دام مضاعف کمتر مورد توجه شرکت هایی است که می توانند هزینه های بیشتری را به جلو منتقل کنند ، اما تورم بر مصرف کننده نیز تاثیر گذار است . افزایش نرخ بهره و تورم همراه با ضعیف کردن مصرف کننده می تواند منجر به ضعف اقتصادی و در برخی موارد رکود تورمی شود.
هشتمین خطر : ریسک مدل
فرضیات اساسی مدل های اقتصادی و تجاری ، در داخل اقتصاد ، اشتباه هستند .
وقتی این مدل ها از وضعیت ضربتی خارج می شوند ، کسب و کارهایی که به آن مدل ها وابسته اند ، آسیب می بینند.
این شبیه شروع یک اثر دومینو است که در آن شرکت ها برخلاف تمام تلاش خود شکست می خورند و به نوبه خود، به شرکت های وابسته به آنها نیز آسیب می رسانند.
سخن آخر :
چیزی به عنوان سهام یا تجارت بدون ریسک در بازارهای جهان وجود ندارد . اگرچه هر سهامی با خطرات جهانی و خطرات اضافی خاص کسب و کار خود روبرو می شود ، اما لذت و سود سرمایه گذاری هنوز می تواند بیش از آنها باشد. به عنوان یک سرمایه گذار بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که قبل از ورود به هر بازاری با خطرات آن آشنا شوید تا بتوانید در دوره های آشفتگی بازار همواره پابرجا و استوار در بازار باقی بمانید.
3 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
اطلاعات عالی و کاربردی
سپاس از توجه شما دوست عزیز
سلام. اطلاعات جامع و خوبی بود .