چگونه با الگوی راندینگ سود کنیم؟

الگوی راندینگ را بهتر بشناسیم
الگوی راندینگ یا سقف و کف گرد یکی از الگوهایی است که در بازارهای مالی بسیار تکرار میشود و درصد موفقیت این الگو حدود 50 تا 60 درصد است که با رعایت نکاتی که در این مقاله گفته میشود، درصد موفقیت این الگو به حدود 60 تا 80 درصد میرسد.
در این مقاله به صورت مفصل و اصولی با یکدیگر خواهیم آموخت:
- حد ضرر را چگونه تعیین کنیم تا در بهینه ترین حالت ممکن باشد؟
- چه راهکاری را رعایت کنیم تا نسبت سود به ضرر معاملات ما با این الگو بالاتر برود؟
- آیا میتوانیم از پایین یا بالای الگوی راندینگ وارد معامله بشویم؟
- مدیریت ریسک هر معامله با این الگو چگونه باشد؟
- و هرچیز دیگری که برای ترید حرفه ای و اصولی با این الگو نیاز داریم…

ویدئوی دوشنبه های فارکسی این هفته + نکات مهمش رو با حوصله ببینید
تحلیل بازار فارکس در تاریخ هفته چهارم جولای 2022:
ممنون که برای پیشرفت خودت با من (فردین ترکفر) همراه هستی. اگر برای اولین بار هست که دوشنبه های فارکسی رو مشاهده میکنی لازمه بگم که دوشنبه هر هفته ستاپ معاملاتی و تحلیل هفتگی فارکس برای شما دوستان عزیزم با این رویکرد که بازار در هفته پیش رو به چه صورت عمل می کنه تهیه و انتشار داده میشه.
توجه: این وب سایت فقط برای مقاصد آموزشی است. به همین دلیل، هیچ یک از محتویات آن نباید به عنوان توصیه سرمایه گذاری و یا توصیه خرید یا فروش سفته بازانه هر ابزار مالی تلقی شود. کاملاً آگاه باشید که معامله با مارجین ریسک بالایی دارد و ممکن است برای همه سرمایه گذاران مناسب نباشد.
هر کسی که در این تجارت سوداگرانه شرکت می کند این کار را تنها تحت مسئولیت خود انجام می دهد. از این رو، این وب سایت و نویسندگان آن هیچ مسئولیتی در قبال هرگونه رابطه مستقیم یا غیرمستقیم با سرمایه گذاری یا تصمیمات سوداگرانه اتخاذ شده توسط خواننده ندارند. نتایج ارائه شده، واقعی یا شبیه سازی شده، هیچ تضمینی برای عملکرد آتی ارائه نمی دهد. آنها بر اساس شرایط بازار گذشته هستند و بنابراین، باید فقط برای اهداف اطلاعاتی استفاده شوند.
نکات اولیه و مقدماتی الگوی راندینگ یا سقف و کف گرد :
همانگونه که از نام این الگو پیداست ظاهری مانند یک نیم دایره یا بشقاب گرد دارد.
این الگو چه در در روندهای صعودی و چه در روندهای نزولی، چه در سقف و چه در کف تشکیل میشود! با اینحال به عنوان مثال در انتهای روندهای صعودی یا در زمانهایی که قیمت یک حرکت صعودی (نه لزوما رونددار) را تجربه کرده است، خیلی از خریداران کم کم شروع به نقد کردن معامله خرید خود میکنند و این نقد کردن معامله خرید، باعث میشود که قیمت، اصلاحی به سمت پایین داشته باشد.
الگوی راندینگ سقف چگونه ایجاد میشود؟
به مرور با کاهش قیمت، قدرت فروشندگان بیشتر میشود و باعث میشود قیمت نزول بیشتری را تجربه کند. نزول قیمت تا حمایتی که در گام قبل تشکیل شده بود ادامه میابد و در اغلب موارد این حمایت شکسته میشود!
در چنین شرایطی الگوی راندینگ در سقف ایجاد شده است که نمونه آن را در شکل زیر میبینید:

الگوی راندینگ کف چگونه ایجاد میشود؟
با شکست حمایت راندینگ کف، وارد معامله فروش میشویم زیرا انتظار داریم قیمت به سمت پایین حرکت کند!
راندینگ کف هم ظاهری مشابه با همین الگو دارد و همانگونه که از نام آن مشخص است، قوس آن به سمت بالا است!
زمانهایی که یک حرکت نزولی داریم (نه لزوما رونددار)، قدرت فروشندگان کم کم کاهش میابد و در جایی این قدرت بین خریداران و فروشندگان بالانس میشود و پس از مدتی خریداران قدرت را در دست میگیرند و قیمت را به سمت بالا میبرند و در چنین شرایطی، قیمت همچین ظاهری پیدا میکند که به آن الگوی راندینگ کف میگوییم:

چگونه الگوی راندینگ رسم کنیم؟
با شکست مقاومت راندینگ، وارد معامله خرید میشویم زیرا انتظار داریم که قیمت پس از آن به سمت بالا حرکت کند.
برای رسم الگوی راندینگ از ابزار Arc استفاده میکنیم و از سقف یا کف سمت چپ به سمت راست یک خط افقی میکشیم و بعد منحنی مربوطه را با کندلها رسم میکنیم تا بیشترین سطح تماس با کندلها ایجاد شود.
پس از رسم این الگو به چند نکته توجه میکنیم تا اعتبار این الگو را بررسی کنیم.

نکات حرفه ای الگوی راندینگ :
الگوی راندینگ هرچه که به دایره بیشتر شبیه باشد اعتبارش بیشتر است با اینحال توجه به نکات زیر باعث بالا رفتن اعتبار این الگو میشود:
- هرچه تعداد برخورد کندلها با این arc بیشتر باشد، اعتبار الگو بالاتر است (مشابه عکس بالا)
- هرچه در پایین یا بالای راندینگ، حرکت رنج بیشتری داشته باشیم، اعتبار راندینگ بیشتر است (مشابه ناحیه نارنجی رنگ در عکس بالا)
- اگر در طول حرکت قیمت به سمت سقف/ (کف)، واگرایی منفی/ (مثبت) داشته باشیم، اعتبار الگو بیشتر میشود.
چگونه مانند حرفه ای ها با الگوی راندینگ ترید کنیم؟
در حالت عادی، نقطه ورود ما با تایید الگوی راندینگ یا کف گرد، پس از شکسته شدن حمایت یا مقاومت است. به عنوان مثال در راندینگ کف، پس از از شکسته شدن مقاومت، وارد معامله خرید میشویم.
حد ضرر را قاعدتا باید زیر کف الگو قرار دهیم ولی یک راهکار مناسب برای کوچکتر کردن حد ضرر (به صورت اصولی) این است که از کف تا سقف راندینگ، یک فیبوناچی ریتریسمنت رسم کنیم و حد ضرر را زیر سطح 61.8 درصد قرار دهیم.
حد سود الگو را هم سه قسمتی تعیین میکنیم به اینصورت که یک فیبوناچی اکستنشن از سقف تا کف میکشیم و:
- حد سود اول را در سطح 150 درصد میگذاریم
- حد سود دوم را در سطح 200 درصد میگذاریم
- حد سود سوم را آزاد میگذاریم و فقط حد ضرر معامله را تریل میکنیم (در ویدئو آموزش یوتیوب این موضوع را به صورت مفصل توضیح داده ام)

مثال ترید حرفه ای با الگوی راندینگ سقف :
همانگونه که در تصویر بالا مشخص است، پس از تشکیل الگوی راندینگ کف، سه معامله با حد ضرر یکسان (زیر سطح 61.8 درصد فیبوناچی ریتریسمنت از سقف تا کف الگو) قرار گرفته است.
حد سود پوزیشن اول روی سطح 150 درصد اکستنشن و حد سود دوم روی سطح 200 درصد اکستنشن (که هر دو حد سود برخورد کرده است!).
حد سود سوم هم آزاد گذاشته شده است و تا جایی که کف های بالاتر ایجاد شود، حد ضرر را با هر کف تریل میکنیم که در ویدئوی اصول حد ضرر حرفه ای کاملا راجع به حد ضرر و اصول تریل کردن آن توضیح داده ام!
توجه!
مثال ترید حرفه ای با الگوی راندینگ سقف و یک نکته فوق العاده مهم:

همانگونه که (در تصویر بالا) مشخص است، با شکسته شدن حمایت سه معامله با حد ضرر یکسان و حد سودهای توضیح داده شده باز شده است!
نکته قابل توجه این است که نسبت سود به ضرر معامله اول حدود 0.31 است که توصیه میکنم در مواردی که این نسبت کوچکتر از 0.8 است، آن معامله را باز نکنید.
پس در اینجا فقط دو معامله باز میکردیم و حد سود معامله اول را روی سطح 200 درصد و حد سود معامله دوم را هم آزاد میگذاشتیم.
سوال !
آیا در الگوی راندینگ میتوانیم زودتر وارد معامله شویم و نسبت سود به ضرر بزرگتری داشته باشیم؟

همانگونه که قبلا اشاره شد، اعتبار الگوی راندینگ با تشکیل واگرایی در سقف یا کف افزایش میابد!
در مواردی که در سقف الگوی راندینگ سقف (مشابه شکل بالا)، واگرایی داریم و میتوان یک خط روند صعودی بین کفها رسم نمود، با شکسته شدن این خط روند (خط نارنجی در شکل بالا)، میتوان به اندازه نیم درصد تا حداکثر یک درصد وارد معامله فروش شد و حد ضرر را بالای سقف قبلی و حد سود را روی سطح 150 درصد اکستنشن سقف تا کف الگو قرار میدهیم!
همانگونه که در این تصویر مشخص است، این معامله با نسبت سود به ضرر حدود 3 با سود بسته شد! این نکته در اغلب موارد به ما سودهای بسیار بزرگی را میدهد.
در الگوی راندینگ کف نیز، همین نکته در کف الگو صادق است.

با تشکیل الگوی مثلث در کف الگوی راندینگ و همچنین ایجاد واگرایی مثبت، پس از شکسته شده الگوی مثلث میتوانستیم زودتر وارد معامله خرید شویم و حد ضرر را زیر الگو و حد سود را روی سطح 150 درصد اکستنشن قرار دهیم و یک معامله با نسبت سود به ضرر 3.2 شکار کنیم!
توجه!
به کندلهای قبل از رسیدن قیمت به کف یا سقف توجه کنید. همانگونه که مشاهده میکنید حرکت کندلها به صورت منحنی وار و به هم نزدیک شونده است که نشان از افت قدرت معامله گران دارد.
پس به 3 نکته اساسی باید توجه کنیم اول همین نوع حرکت کندلها و دوم تشکیل واگرایی و سوم درهمرفتگی کندلها در سقف یا کف (که میتواند به صورت الگوی مشخص باشد یا نباشد!)
چند نکته اساسی :
در 80 درصد موارد، الگوی راندینگ به اندازه نصف حرکت میکند (یعنی تا سطح 150 درصد اکستنشن) و در 60 تا 70 درصد مواقع، به اندازه 200 درصد اکستنشن حرکت میکند! حدود 40 درصد مواقع هم به اندازه بیش از سطح 200 درصد یعنی تا سطح 300، یا حتی 500 میتواند پیشروی داشته باشد!
به همین دلیل بود که در این مقاله پیشنهاد شد 3 پوزیشن پس از تشخیص این الگو باز میکنیم :
یکی در سطح 150 درصد
یکی 200 درصد
و یکی هم حد سود نمیگذاریم و فقط حد ضرر را تریل میکنیم.
به اینصورت میتوانیم به سودهای خود اجازه رشد دهیم و همچنین ضررهای خود را هم محدود میکنیم (حد ضرر را در سطح 61.8 درصد فیبوناچی ریتریسمنت قرار میدهیم). همچنین در مواردی که واگرایی داریم و بالانس قیمتی در سقف یا کف الگو ایجاد میشود، میتوان زودتر وارد معامله شد و معاملات با ریوارد به ریسک بزرگی را شکار کرد!
جمع بندی :
در انتها اکیدا یادآوری میکنم که بازار اصل عدم قطعیت دارد، لذا ما همواره حد ضرر میگذاریم و در هر معامله هم به اندازه ای ریسک میکنیم که توانایی از دست دادن آن را داشته باشیم!
توصیه من این است که با هر الگوی راندینگ در مجموع حداکثر 1.5 تا 2 درصد ریسک کنید (مثلا سه معامله با ریسک نیم درصدی باز کنید که حد ضرر همه یکسان و حد سودهایشان طبق نکاتی که گفته شد قرار داده شود).
الگوی راندینگ یکی از الگوهای پرسود است و شما با رعایت نکات این مقاله میتوانید معاملات بسیار خوبی را چه در بازار بورس و چه در بازار فارکس و چه در بازار ارزهای دیجیتال و حتی بازارهای مالی دیگر شکار کنید چون رفتار این الگو در همه بازارها ثابت است و تکرار میشود.
برای فهم عمیق تر الگوی معرفی شده دیدن مثالهای بیشتر و همینطور توضیح مربوط به الگوی دسته فنجان، توصیه میکنم ویدئوی استراتژی ترید حرفه ای با الگوی راندینگ را از یوتیوب تماشا کنید.
مابقی الگوهای قیمتی هم به مرور در یوتیوب و همینطور در وبسایت ایزی پیپس ارائه خواهند شد.
پر سود باشید!
حتما ببینید
توصیه میکنم برای تکمیل آموخته های خود در مورد الگوی راندینگ، ویدئوی آموزشی در یوتیوب را از طریق لینک زیر مشاهده کنید تا با نکات و مثالهای دیگر با این الگو کاملا آشنا شوید.
حتما پیج اینستاگرام ما رو دنبال و از پستها و استوریهای آموزشی روزانه استفاده کنید
- نکته 1: اگر سابقه فعالیت طولانی مدت ترید یا معامله گری در بازار فارکس رو نداری هرگز از ستاپ ها استفاده نکن!
نکته 2 : این مقاله را با دوستان فعالتون در بازارهای مالی حتما به اشتراک بگذارین تا استفاده کنن
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
تحلیل پیشرفته تکنیکال نفت برنت
الگوی کف و سقف دوقلو در تحلیل تکنیکال ❤️
الگوی سر و شانه چگونه باعث سود در معاملات میشود؟
راهکارهای مفید برای صبوری در معاملات
۴ عادت مهم برای ایجاد طرز فکر معامله گر سودده
امتیازت از ۷۰ مورد چک لیست تلنگر معاملاتی چند هست؟
4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
نکات آموزشی عالی، ممنون
ستاپ عالی و مقاله آموزشی هم فوق العاده است. همان آموزشی که چند سال قبل به ما آموزش داده ای . بهتر و کاملتر. هر کس این آموزشها رو دنبال کند یقینا به هیچ آموزش دیگه ای محتاج نخواهد بود.
عالی و دقیق مثل همیشه
عالی بود استاد،مقالات فوق العاده هستن،خداقوت🙏🏻❤️