۴ روش کلیدی برای کاهش استرس در معامله؛ همین الان!

به اضطراب و استرس در زمان معامله دچار شدین؟
استرس در معامله چطور میتونه روی تریدهای شما اثر بزاره؟ قبلا راجع به ترس و غلبه بر ترس در معامله گری، دلایل ایجاد آن و همینطور راهکارهای کنترل و مدیریت آن صحبت کردیم و متوجه شدیم که ترس دشمن ماست؛ به شرطی که از حالت عادی خارج و باعث پریشانی و از دست رفتن تمرکز ما بشه. بسیاری از معامله گران به دلیل همین پریشانی، دچار افسردگی در معامله گری شده و برای همیشه با این حرفه خداحافظی میکنن!
در این مقاله قراره راجع به استرس در معامله گری صحبت کنیم و کاری کنیم که این استرس تنها به صورت اضطراب عادی خودش را نشان دهد و هیچوقت به پریشانی ما تبدیل نشود!
بنابراین،مشغول هرکاری که هستید به مدت 5 دقیقه متوقفش کنید 🙂
یک نفس عمیق و آگاهانه بکشید!
این مقاله توجه کامل شما رو لازم داره چون حاصل تجربیات شخصی بوده و تصمیم دارم یکسری نکات منحصر به فرد برای مدیریت استرس در معامله گری رو با شما در میون بزارم.
بیا شروع کنیم!
دوشنبه های فارکسی و معرفی ستاپ های معاملاتی
اول از همه ویدئوی دوشنبه های فارکسی این هفته رو با دقت ببینید
تحلیل بازار فارکس در تاریخ هفته آخر آوریل 2022:
اگر برای اولین بار هست که دوشنبه های فارکسی رو مشاهده میکنی لازمه بگم که دوشنبه هر هفته ستاپ های معاملاتی و تحلیل هفتگی بازار فارکس برای شما دوستان عزیزم با این رویکرد که بازار در هفته پیش رو به چه صورت عمل می کنه تهیه و انتشار داده میشه.
توجه: این وب سایت فقط برای مقاصد آموزشی است. به همین دلیل، هیچ یک از محتویات آن نباید به عنوان توصیه سرمایه گذاری و یا توصیه خرید یا فروش سفته بازانه هر ابزار مالی تلقی شود. کاملاً آگاه باشید که معامله با مارجین ریسک بالایی دارد و ممکن است برای همه سرمایه گذاران مناسب نباشد.
هر کسی که در این تجارت سوداگرانه شرکت می کند این کار را تنها تحت مسئولیت خود انجام می دهد. از این رو، این وب سایت و نویسندگان آن هیچ مسئولیتی در قبال هرگونه رابطه مستقیم یا غیرمستقیم با سرمایه گذاری یا تصمیمات سوداگرانه اتخاذ شده توسط خواننده ندارند. نتایج ارائه شده، واقعی یا شبیه سازی شده، هیچ تضمینی برای عملکرد آتی ارائه نمی دهد. آنها بر اساس شرایط بازار گذشته هستند و بنابراین، باید فقط برای اهداف اطلاعاتی استفاده شوند.
اثرات مخرب اضطراب و استرس در معاملات چیست؟
معامله گری می تواند فرآیندی گیج کننده باشد. توانایی فرد در سود کردن، بستگی به نوع تعامل او با بازاری دارد که اغلب غیرقابل پیش بینی و نامطمئن است. بسیاری از معامله گران، این احساس عدم اطمینان در بازار را استرس زا می دانند که اگر کنترل نشود، می تواند باعث ایجاد مشکلات جسمی و روانی برای فرد شود.
چرا زمان معامله استرس دارم؟
احساسات منفی مرتبط با استرس می تواند به نوبه خود باعث به هم خوردن روحیه معامله گر و ضعف در تصمیم گیری او شود که در نهایت به اشتباهات معاملاتی او دامن میزند! علاوه بر این، معامله گرانی که تنها منبع درآمد آنها از این راه است، در زمانهای تعطیلی بازار درگیر فشارهای ناشی از خرید و برآورده کردن انتظارات خانواده و دوستان هم میشوند که این عامل هم تاثیر به سزایی در استرس زایی آنها دارد.
کنترل و کاهش استرس و اضطراب هنگام معامله ضروری است؟
مبارزه با استرس و تلاش برای کنترل آن امری حیاتی است! در ابتدا هر معاملهگری مضطرب میشود زیرا نمیداند در حال انجام چه کاری است و از شکست خوردن و همه دلایل دیگر میترسد! اما نحوه پاسخ او به شکست اولیه و حتی نوع اضطرابی که تجربه می کند، عاملی است که موفقیت او را به عنوان یک معامله گر تعیین می کند. تریدر حرفه ای، ریسکها و عدم قطعیت بازار را میداند و نهایتا احساس اضطراب میکند که منجر به کنترل ریسک آگاهانه اش میشود و درنتیجه هیچگاه دچار پریشانی نمیشود! این درحالی است که معامله گر مبتدی، بدون توجه به کنترل ریسک و بدون حد ضرر و با حجم نامناسب معامله میکند که همین عامل باعث تبدیل شدن اضطراب به پریشانی در او میشود که خب نتیجه هم مشخص است!
برای پیدا کردن منشأ استرس آستین بالا بزنید
هر فرد، بازار را در ذهنش تفسیر میکند و طبق ادراکی که از آن دارد، رفتار میکند. یعنی نتایج متفاوت افراد در بازار، نتیجه ادراک و تفسیر متفاوت آنها از بازار است! زمانی که معامله گر به بازار به چشم یک تهدید نگاه میکند که کنترلی هم روی آن ندارد، این ادراک اشتباه باعث ایجاد رفتار پرتنش در بازار و سپس پریشانی ناشی از آن میشود. به عنوان مثال:
- بازار رنج است و او موقعیتی نمیبیند و با بازار میخواهد بجنگد که حتما وارد معامله شود!
- امروز پنج شنبه است و معامله گر به هدف سود هفتگی خود که هزار دلار است نرسیده و میخواهد هرطور شده به این هدف برسد! درنتیجه تریدهای نامتعارف میکند!
- به شخصی بدهکار است و میخواهد این بدهی را از محل معامله فعلی خود تامین کند!
کمبود اعتماد بنفس چگونه اثر منفی بر معاملات می گذارد؟
دلیل دیگر مضطرب شدن افراد در معامله گری، عدم اعتماد به نفس آنها است که ناشی از عدم اطمینان به مهارت های معاملاتی خود است.
تریدری که دانش معاملاتی ندارد و فقط به برخی از ارائه دهندگان سیگنال اعتماد میکند تا به او بگویند چه زمانی بخرد یا بفروشد؛ باعث میشود که برنامه و استراتژی معاملاتی پایداری برای کمک به کاهش استرس معاملاتی خود نداشته باشد و با کوچکترین رفتارهای نامتعارف بازار، کنترل خود را از دست میدهد و باعث تصمیمات اشتباه بعدی میشود!
حالا که با دلایل و منشاء استرس و اضطراب آشنا شدید بریم سراغ قسمت اصلی ماجرا و روش های مدیریت و کنترل استرس…
4 روش کلیدی و مهم برای مدیریت و کاهش استرس در هنگام معامله
1- تهیه پلن معاملاتی
مهمترین و اساسی ترین کار، تهیه پلن معاملاتی و ایجاد ناحیه امن در معامله گری از طریق مدیریت سرمایه تدوین شده است. باید تا حد امکان به خودآگاهی برسیم و روی رفتارهای خود مدیریت داشته باشیم تا اضطراب به پریشانی تبدیل نشود. این کنترل رفتار باید به نحوی باشد که اگر از ناحیه امن خارج شدیم، سریعا متوجه شویم و کنترل امور را به دست بگیریم!
(راجع به پلن معاملاتی و استراتژی معامله گری، در اینستاگرام و یوتیوب ویدئوهای آموزشی مرتبط را ببینید.)
2. ایجاد اعتماد به نفس
از طریق ایجاد اعتماد به نفس معامله گری یعنی باور به تواناییها و قابلیتهای تحلیلی و ترید خود مبتنی بر استراتژی تست شده که به شخص حس کنترل هیجانات و لذت از آنها را میدهد تا ترس از معاملات!
3. بودن در لحظه حقیقی حال
فقط به لحظه حال توجه کنیم و نه نتیجه معامله! فکر کردن به آینده و وابسته شدن به نتیجه، باعث میشود تمرکز و کنترل خود بر لحظه حال را از دست دهیم. همچنین در صورتی که به نتیجه مطلوب مد نظرمان نرسیم، پریشان و ناراحت میشویم که این احساس منفی در معاملات بعدی ما هم خود را نشان میدهد و در صورتی که آن را کنترل نکنیم، باعث از دست رفتن کل سرمایه خواهد شد!!
و اما نکته خیلی مهم!
4. کلید غلبه بر اضطراب، شجاعت ادامه دادن است
هر زمان که در مورد نتیجه عصبی هستیم، به احتمال زیاد به این دلیل است که هنوز به خوبی آماده نشده ایم. اکثر ما هر زمان که با مشکلی روبرو می شویم، مضطرب می شویم و به جای اینکه با وجود ترس به راه خود ادامه دهیم، سعی میکنیم که از آن موضوع فرار کنیم!
مثلا به صورت خستگی ناپذیری فیلم تماشا میکنیم، به مواد مخدر و الکل روی می آوریم یا حتی تمام روز را در شبکههای اجتماعی صرف میکنیم تا احساس بهتری داشته باشیم! اما حواسمان نیست که اینها فقط یک مرهم موقت هستند زیرا ما اکنون در حلقه اضطراب “احساس خوب” با اجتناب از مشکل گیر کرده ایم!
سپس احساس بدتری پیدا می کنیم زیرا مشکل هنوز وجود دارد و حال ما همچنان رو به بد شدن پیش می رود و متاسفانه این چرخه ادامه میابد…
بشنویم از وینستون اس.چرچیل :
"موفقیت نهایی نیست، شکست کشنده نیست: این شجاعت ادامه دادن است که مهم است."
"Success is not final; failure is not fatal: It is the courage to continue that counts."
حالا چگونه از چرخه دائمی اضطراب و استرس خارج شویم؟
بترسیم ولی اقدام کنیم! با وجود اضطراب و چالش برانگیز بودن کار، کاری را که باید انجام شود، انجام دهیم. به این ترتیب می توانیم بر اضطراب ناشی از عدم اعتماد به نفس غلبه کنیم.
جهت کنترل این چرخه در بلندمدت و همچنین افزایش خودآگاهی، توصیه میکنم که راهکارهای زیر را هم به مدت دو هفته تست کنید. این تمرینات با هدف خودآگاهی بیشتر هستند و در میان مدت، نتیجه اجرای آنها شگفت زده تان خواهد کرد!
- انجام ورزش مناسب
(هفته ای 3 نوبت و هر نوبت نیم ساعت پیاده روی و رها کردن ذهن و توجه به وضعیت پیاده روی با دیدن فضای بیرون و آگاه تر شدن از محیط با بو کردن و دیدن عمیق آن)
2. خوردن غذای مناسب
(سنگین غذا نخورید و آب زیاد بخورید و موقع جویدن غذا آگاهانه آن کار را انجام دهید گویا آخرین لقمه ای است که میخورید)
3. استراحت کافی داشتن
(خواب مناسب بهمراه استراحت در نیمروز و آخر هفته باعث آزاد شدن تنشهای ذهنی میشود)
قوی ترین اسلحه در برابر استرس و اضطراب
هیجان و اضطراب هردو هورمون آدرنالین هستند ولی این کجا و آن کجا! مثل آرامش و بیحوصله بودن که هر دو بدن یک حالت دارد! پس رفتن به سمت هیجان و اضطراب به ذهن و باورهای معامله گر بستگی دارد و همانطور آرامش و بیحوصله بودن!
احتمال 70 درصد برنده با احتمال 30 درصد بازنده هردو یک چیز را میگویند! ولی اگر بگوییم 70 درصد برنده میشویم، باعث ایجاد هیجان میشود و اگر بگوییم 30 درصد بازنده هستیم، اضطراب و حتی پریشانی ایجاد میکند!
پس زاویه دید و نگرش معامله گر است که باعث فعال شدن این احساسات میشود!
در شرایطی که پریشان احوال هستیم، بهتر است از خودمان بپرسیم:
چرا من دارم این عمل را انجام میدهم؟!
چرا در مواجه با این چالش، این رفتار را دارم بروز میدهم؟
این سوال ها باعث میشود ذهن از چرخه افکار منفی بیرون بیاید و با ایجاد فکر جدید، فکر قبلی را فراموش کند (زیرا ما در هر لحظه فقط روی یک فکر میتوانیم تمرکز کنیم که در مقاله جداگانه ای به این موضوع خواهیم پرداخت) و از آن چرخه اشتباه که گیر کرده است خلاص شود و درنتیجه بتواند احساس پریشانی را به خوبی کنترل کند!
در نهایت برای تکمیل و اختتامیه مبحث استرس و اضطراب در معامله گوش دادن به این پادکست 5 دقیقه ای رو به همگی پیشنهاد میدم!
ویلیام جیمز میگوید:
قویترین اسلحه در برابر اضطراب، قدرت انتخاب ما در نوع افکارمان است!
“The greatest weapon against stress is our ability to choose one thought over another”
جمع بندی
در آخر، بهتر است علاوه بر اهداف پولی و کسب سود در معامله گری، به اهداف غیر پولی هم توجه ویژه داشت. منظور اهدافی است که مرتبط با مسیر معامله گر شدن باشد نظیر استراتژی بهتر، تفکر سیستماتیک قوی تر، شخصیت پخته تر و… که این اهداف در بلند مدت باعث میشود در مسیر تریدری بمانیم و به رفتارهای نادرست گرایش پیدا نکنیم و حتی اگر رفتاری نادرست از ما سر بزند، سریعا از آن درس بگیریم و در راستای بهبود عملکرد خود از آن تجربه استفاده کنیم.
توصیه میکنم حتما پیج اینستاگرام ما رو دنبال کن و از پستها و استوریهای آموزشی روزانه استفاده کن
- نکته 1: اگر سابقه فعالیت طولانی مدت ترید یا معامله گری در بازار فارکس رو نداری هرگز از ستاپ ها استفاده نکن!
نکته 2 : این مقاله را با دوستان فعالتون در بازارهای مالی حتما به اشتراک بگذارین تا استفاده کنن
برای مشاهده لینک دانلود لطفا وارد حساب کاربری خود شوید!
ورود / عضویتپسورد فایل : گزارش خرابی لینک
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
چگونه بهترین استراتژی معاملاتی را انتخاب کنم؟
پلن معاملاتی؛ کلید حرفه ای شدن در بازار مالی
کسب درآمد دلاری با سیستم ساده ۵ دقیقهای
اور تریدینگ میکنید؟ راهکارهای جلوگیری از overtrading چیست؟
وین ریت چیست و چه تاثیری در روانشناسی معامله گری دارد؟
چگونه با الگوی راندینگ سود کنیم؟
10 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
عالی بود. ممنون از شما. بهترین سایت در حوزه کاری خودتون هستین. لایک
خیلی ممنونم، اینکه علاوه بر دیدگاه تریدری دیدگاه های جداگانه هم باید داشته باشیم عالی.
البته که ترید همیشه سود نیست و ضرر جزو جدای ناپذیر هستش، مهمترین کار حفظ آرامش و اموختن از اشتباهات هستش.
مثل قران که گفته صد بار اگر توبه شکستی باز آی، در ترید هم اگر شکست خوردی باز هم باید ادامه بدی و از تجربه های تلخ برای پیروزی شیرین استفاده کرد.
افرین خیلی رویکرد خوبی دارید به ترید تبریک میگویم و این نشان میدهد در مسیر درستی هستید. با صبوری در مسیر وتمرکز نقاط قوت، دستاوردهای خیلی خوبی حاصل خواهد شد
هم تحلیل فوق العاده ست هم مقاله. ممنون از زحمات بی دریغتون . عالی هستید.
سپاس جناب بهجتی عزیز و متشکرم از بابت حسن توجه شما خیلی بزرگوارید امیدوارم مغید باشد و کاربرذی❤️
عالییییی سپاس فراوان،خداقوت🙏🏻🙏🏻❤️❤️
ممنون از فایل پی دی اف مقاله👌🏻👌🏻👌🏻
بزرگوارید جناب پیشرو و سپاس از توجه شما. امیدوارم هرچه سریعتر در ستابدهنده ببینمتان
عالی بود.👏👏مرسی از لطف و زحمتتون.🙏❤🌹
باسلام و وقت بخیر
استاد عزیز این هفته از تحلیلتون لذت بردم و به خاطر تمرکز نداشتن تریدر نکردم و ممنون و سپاسگزارم از زمان با ارزشی که میزارید برای ما
مقاله تون عالی و خیلی خیلی کاربردی و ارزشمند مخصوصا برای من و همه کسانی که در ابتدای مسیر هستن
صمیمانه ازتون ممنونم🙏🙏🌹🌹
سپاس از محبت شما ❤️ حتما استفاده کنید بهای مقاله همین است فقط