بورس چیست؟ آموزش رایگان سرمایه گذاری سودآور در آن
بورس چیست؟ آیا به این فکر کرده اید؟
- چرا بورس ؟
- اصلا بورس کجاست ؟
- چطوری معامله می کنند ؟
- روی چه اساس و پلتفرمی ؟
آیا میدانستید اینجانب قبل از اینکه با بازار بورس ایران آشنا بشوم بارها و بارها اسم بورس و شاخص بورس را همراه با قیمت دلار و طلا در اخبار شنیده بودم و همیشه خیلی راحت از کنارش میگذشتم و فکر میکردم این اصطلاحات فقط برای از ما بهترون هست نه مردم عادی!!! اما غفلت جزء جدایی ناپذیر زندگی ما انسانهاست و همین امر موجب از دست دادن امتیاز های بزرگ زندگی خیلی از ما بوده ، هست و خواهد بود. چرا که من با داشتن نعمت شنیداری خودم و کمی کنجکاوی و تلاش و آموزش بورس از صفر میتوانستم به یک سود عالی و خوب برسم از همان سالهای اول زندگی؟؟ مثل وارن بافت…
حالا شاید ذهن کنجکاو شما بپرسد وارن بافت کیست؟ و چرا من باید اسم این شخص را بیاورم وسط حسرت بی توجهی به اسم بازار بورس ایران!؟
اما بهتر است در یک جمله کوتاه بگویم شخصی که از 11 سالگی در بازار بورس و سرمایه گذاری و تجارت، موفقیت کسب کرده و امروز تقریبا با دارایی بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار، بهعنوان دهمین فرد ثروتمند جهان شناخته شده و از طریق کنجکاوی و تلاش در این بازار به این قدرت و ثروت رسیده است.
همینجا قول میدهم در مقاله ای دیگر حق مطلب را ادا کرده و درباره وارن بافت اطلاعات بیشتری به شما بدهم.
حالا من یا شما هم اگر دقت کرده باشیم بارها و بارها اسم شاخص بورس یا بورس اوراق بهادار تهران را که به کرات در اخبار مطرح میشود، شنیده ایم. بخشهای کوتاه و بلندی که به گزارش های شاخص بورس و تاثیر معاملات روز، مورد بحث رسانه های خبری میباشد و حتی گاهی تخصصی تر و در مواقع حساس، بخش گفت و گوی ویژه خبری را هم به چالش میکشد.
کارشناسان اقتصادی برای روشن سازی سرمایه گذاران ورود میکنند و ساعت ها بحث را به این امر اختصاص میدهند و همین کافیست تا متوجه شویم این کلمه آنقدر با اهمیت و آینده ساز است که بی توجهی به آن کم لطفی در حق خودمان میباشد. شاید که نه میتوانم قطعی بگویم که همگی خیلی راحت از کنار این اطلاعات گذشته ایم، فقط به دلیل اینکه نسبت به آن آگاهی نداریم و فکر میکنیم شاید اصلا به ما ارتباطی ندارد. غافل از اینکه چه اشتباهی مرتکب میشویم. یا اینکه شاید قصد اشتباه کردن نداشتیم و صرفا از کنار آن گذشتیم چون میبایست آموزش بورس از صفر را شروع کنیم.
فکر کنم الان برای شما هم بورس و آموزش بورس یک سوال شده که سرچ کرده اید و دوست دارید بدانید چه عملکردی دارد که این همه از بورس صحبت میشود و دغدغه قشر بزرگی از جامعه را شامل شده ، آن هم نه مردم عادی بلکه قشر آگاهی مثل اقتصاد دان ها ، سرمایه گذاران ، افراد بزرگ کشوری، لشکری و … چون خاصیت ما آدم ها این هست که دنبال درآمد و سود بیشتر هستیم و بازار بورس یک بخش عمده برای رسیدن به سود بیشتر است.
حالا می پرسید :
- مگه میشه؟؟
- مگه داریم؟؟
- بابا بیخیال چرا لقمه بزرگ برمیداری؟؟
- چرا پا توی کفش بزرگ ترها کنیم اصلا؟؟
- پولمون کجا بود واسه سرمایه گذاری؟؟
- این بازار برای سرمایه گذاری از ما بهترونه و نه مردم عادی
آموزش بورس
اما من میخواهم بگویم اگر همه مثل من و شما فکر میکردند، در آن زمان وارن بافت 11 ساله با یک ذهن کنجکاو و سرمایه تقریبا صفر نباید امروز جزو 10 ثروتمند جهان باشد. با قانون امروز بورس، کمترین سرمایه گذاری در بازار، 500 هزار تومان و حتی کمتر می باشد، اگر فقط به عرضه اولیه ها قانع باشیم و سود جزیی برای ما قانع کننده باشد. ولی تا الی ماشالله میتوانید از این بازار سود دریافت کنید و به عنوان سرمایه گذار جزئی از آن باشید.
به هرحال اگر برای شما هم مثل من تاریخچه بورس سوال شده و می خواهید بدانید که بورس و عملکردش چیست و چطور میشود از آن به سود رسید و میخواهید آگاهی بیشتری از آموزش صفر تا صد بورس کسب کنید، تا آخر این مقاله همراه ما باشید، بلکه زودتر با کسب آگاهی و علم در اینباره، آن هیجان لازم رو کسب کرده و زودتر به سود و کسب در آمد برسید، البته با کمک و راهنمایی های آموزش رایگان بازار بورس ایران تیم ایزی پیپس.
بورس چیست؟
خود واژه بورس را اگر تا به حال جستجو کرده باشید، در رسمی ترین منبع جستجو یعنی ویکی پدیا یک تعریف کلی به این مفهوم به ما ارائه میکند :
بورس که یک واژه فرانسوی هست ( Bours یا بها بازار ) به بازاری سازمان یافته گفته میشود که قیمتگذاری، خرید و فروش کالا، قرارداد آتی و اوراق بهادار در آن انجام میپذیرد.
بورس به دو نوع اصلی طبقه بندی می شود :
1. بورس کالا
2. بورس اوراق بهادار
در بورس کالا، “کالا” و در بورس اوراق بهادار، “سهام و اوراق قرضه” مورد معامله قرار میگیرد. هر چند کلمه بورس عموماً در معنی بورس اوراق بهادار بهکار گرفته میشود.
به صورت ملموس و ساده تر بخواهیم موضوع را بسط دهیم، میتوانیم از بورس به عنوان مکان مناسب جهت سرمایه گذاری یاد کنیم. به این مضمون که بازار بورس و اوراق بها دار به ما اجازه میدهد با هر اندازه ای که پول داریم، با توجه به وسع مالی و توانایی پرداخت و سرمایه گذاری در شرکت ها و هلدینگ های بزرگ و کوچک تعریف شده، در چهارچوب معاملاتی بازار بورس سهام داشته باشیم.
توجه کنید که اصلا مهم نیست چه شرکتی! این شرکت ها میتوانند شرکت های بزرگ باشند و یا میتوانند کوچک باشند.
بزرگ و کوچک بودن شرکت ها در بورس با این معیار سنجیده میشود که تعداد سهام و اوراق بهادار آن چقدر است و به اصطلاح با چه تعداد حجم و شناوری سهام شرکت، در این بازار فعالیت دارد.
شرکت های مورد تایید و سهام های قابل معامله میتوانند دولتی باشند و وابسته به ارگان های تعریف شده دولتی و یا غیر دولتی و وابسته به یک سرمایه گذار فردی و شرکت خصوصی ، در هر دو صورت میتوانیم با سرمایه گذاری به تولید ملی و چرخه اقتصادی کمک کنیم .
شما با خرید درصدی از سهام یک شرکت میتوانید در سود و زیان آن شرکت سهیم باشید و به عنوان سهام دار خرد یا عمده به نسبت حجم خرید و مبلغ سرمایه گذاری شده در پیشرفت و حتی تصمیمات آن شرکت ها نیز سهیم باشید و حتی گاهی با شرکت در مجامع عمومی و جلساتی که برای تصمیم گیری تشکیل میشود صاحب نظر شوید.
حتما با خودتان فکر میکنید که شوخی قشنگی است و همچین چیزی امکان پذیر نمیباشد، با توجه به سرمایه شما!!!!
اما خدمتتون عارضم که شما هم مثل اوایل مقاله سخت در اشتباه هستید. مزیت سرمایه گذاری در بورس این است که شما با سرمایه ای حتی ناچیز به عنوان سرمایه گذار خرد موثر بر تصمیمات شرکت هستید. اما مسلما به این نکته نیز باید توجه کرد که هرچه بیشتر سرمایه گذاشته باشید موثر تر عمل میکنید و این ضرب المثل صادق است، “هر چه بیشتر پول بدهید بیشتر آش میخورید“. اما این نیز صادق تر است که “همه چیز با تلاش و پشتکار و همت به بار مینشیند” و ثمره تلاش شیرین ترین بخش زندگی است.
این تعاریف اصلا دور از ذهن نیست و به جرات میتوانم بگویم: بله. درست فکر میکنید، همین شما دوست عزیز با مبلغی ناچیز میتوانید بسیار با ارزش باشید برای چرخه اقتصادی یک شرکت و حتی چرخه اقتصادی کشور، و حتی در تولید و اقتصاد کمک دهنده و موثر. و این یعنی حس با ارزش بودن و حس خوب پیشرفت جامعه و سهیم بودن در رونق اقتصادی کشور و حمایت از تولیدات داخلی.
در سنوات کمی قبل تر، طبق بررسی های صورت گرفته بسیاری از اشخاص تنها راه سرمایهگذاری را که سراغ داشتند، سپرده گذاری در بانکها بود. که دلیل تمایل بیشتر افراد به این سبک از سپردهگذاری، عدم آشنایی با روش های دیگر از سرمایهگذاری ست و البته ترس از دست دادن سرمایه هم یکی دیگر از دلایل احتمالی اشخاص بوده است که معمولا مانع ورود افراد به سایر گزینههای سرمایه گذاری می شده است.
شاید شما هم به دلیل شناخت کم یا ترس از دست دادن سرمایه تا کنون به بازار بورس روی خوش نشان نداده و پیگیری نکرده باشید و حتی به دنبال آموزش و یادگیری آن هم نرفته باشید. اما لازم به ذکر است اکثر افرادی که با سپرده های بانکی و دریافت سود جزیی سرمایه گذاری میکنند در واقع به طریقی در بورس سرمایه گذاری کردند، چرا که بدانید و آگاه باشید یکی از روش های سرمایه گذاری بانک هایی که به شما سود میدهند، سرمایه گذاری خودشان در بازار مالی بورس هست .
اصلا تعجب نکنید! 🙂 بله درست خواندید که بانک ها با سرمایه گذاری بخشی از سپرده های شما در بازار بورس و اوراق بهادار و کسب سود و تقسیم آن بین شما و خودشان که ریسک سرمایه گذاری را پذیرفتند به شما درصدی سود سالانه میدهند، و درصد باقی مانده را برداشته و این چرخه ادامه میابد.
سخن آخر :
حالا سوالی که من از شما دارم این هست که آیا وقت آن نرسیده که با شناخت و علم پیدا کردن از این سبک سرمایه گذاری، سود بیشتری را به خودمان تخصیص دهیم؟
سرعت آگاهی و روشن سازی در عصر دیجیتال و تکنولوژی اینقدر بالا هست که اخیرا با شناخت و آگاهی از بازار های مالی، که بورس داخلی یکی از این بازارهاست، عده زیادی به سمت این بازار گرایش پیدا کردند، اما این تصور که بدون علم و آگاهی وارد بشویم و موثر عمل کنیم قطعا غلط هست، چرا که عده زیادی بدون اطلاعات کافی وارد این بازار ها شده و متحمل ضررهای جبران ناپذیری شدند ، چرا که اگه دقت کرده باشید گفتیم با سرمایه گذاری در بورس، سهیم در سود و زیان شرکت خواهیم بود.
بازار بورس ایران هم مثل تمامی بازارهای سرمایه گذاری از دو رکن اصلی خرید و فروش پیروی میکند. یعنی هر زمان شرایطی فراهم بشود که بین خریدار و فروشنده رابطه برقرار شود و معامله ای صورت بگیرد بازار تشکیل شده.
در بازارهای ملموس کالا مورد معامله است و در بازار بورس، اوراق بهادار و اوراق سهام هر شرکت، مورد معامله قرار میگیرد و به واسطه این اوراق شما میتوانید سهام دار یک شرکت باشید .
حال اگر علم کافی نسبت به خرید و فروش و زمان مناسب ورود و خروج به یک سهم را نداشته باشیم، بازنده های این بازار هستیم قطعا.
احتمالا مثل خیلی از افرادی که شاید در اطرافمان کم هم نیستند بگویم این بازار برای ما نیست. اما این دیدگاه، ظلم به خودمان است که در عصر تکنولوژی از همه عقب باشیم و مثل گذشتگان زندگی مالی خودمان را پیش ببریم، در جایی که باید چراغ راه آیندگان باشیم.
ما در تیم ایزی پیپس تمام تلاشمان بر این هست که با دادن اطلاعات و آموزش هایی در این باره و همراهی و تلاش و پشتکار شما را به سودی در حد تلاش و یادگیری خودتان برسانیم.
در مقالات بعدی اصطلاحالات بورسی مورد بررسی قرار میگیرد با ما همراه باشید.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سپاس
مطالب مفید بود