۷ راهکار تضمینی برای کنترل طمع در معامله گری

از کجا بدانم دچار حرص و طمع در معامله گری شده ام؟
- اگر چک کردن معامله در کل روز برایتان یک عادت ترسناک شده!
- اگر همیشه میخواهید معامله باز کنید تا بیشتر سود کنید!
- اگر بیشتر اوقات حجم معامله تان بیشتر از پلن معاملاتی است!
- اگر با یک تحلیل دارید خیلی از پولتان را به معامله میبرید!
- اگر قوانین خروج از معاملات را اجرا نمیکنید!
- اگر با سیستمی که هنوز ارزیابی نشده، با پول درشت معامله میکنید!
- اگر سود کردن باقی دوستانتان باعث میشود تا به فکر وام گرفتن بیفتید!
در این شرایط، باید بگویم که حس طمع به شما چیره شده است و دارد معاملات شما را مدیریت میکند!
چه این حس را تجربه کرده اید و چه نکرده اید پیشنهاد میکنم تا انتهای مقاله همراه باشید چون میخواهیم درباره یکی از بزرگترین موانع تریدرها، یعنی حرص و طمع در معامله گری و سپس راهکارهای کنترل آن صحبت کنیم.
ابتدا بریم سراغ ویدئوی دوشنبه های فارکسی این هفته و نکات مهمش! با دقت ببینید
تحلیل بازار فارکس در تاریخ هفته سوم آوریل 2022:
ممنون که برای پیشرفت خودت با من (فردین ترکفر) همراه هستی. اگر برای اولین بار هست که دوشنبه های فارکسی رو مشاهده میکنی لازمه بگم که دوشنبه هر هفته ستاپ های معاملاتی و تحلیل هفتگی بازار فارکس برای شما دوستان عزیزم با این رویکرد که بازار در هفته پیش رو به چه صورت عمل می کنه تهیه و انتشار داده میشه.
توجه: این وب سایت فقط برای مقاصد آموزشی است. به همین دلیل، هیچ یک از محتویات آن نباید به عنوان توصیه سرمایه گذاری و یا توصیه خرید یا فروش سفته بازانه هر ابزار مالی تلقی شود. کاملاً آگاه باشید که معامله با مارجین ریسک بالایی دارد و ممکن است برای همه سرمایه گذاران مناسب نباشد.
هر کسی که در این تجارت سوداگرانه شرکت می کند این کار را تنها تحت مسئولیت خود انجام می دهد. از این رو، این وب سایت و نویسندگان آن هیچ مسئولیتی در قبال هرگونه رابطه مستقیم یا غیرمستقیم با سرمایه گذاری یا تصمیمات سوداگرانه اتخاذ شده توسط خواننده ندارند. نتایج ارائه شده، واقعی یا شبیه سازی شده، هیچ تضمینی برای عملکرد آتی ارائه نمی دهد. آنها بر اساس شرایط بازار گذشته هستند و بنابراین، باید فقط برای اهداف اطلاعاتی استفاده شوند.
حرص و طمع در معامله چیست؟
یکی از بزرگترین موانعی که هر معاملهگر در بازار مالی با آن روبرو میشود، حرص و طمع است. خیلی از معامله گران برای اینکه سریعا پولدار شوند و حساب خود را رشد دهند، متاسفانه با عدم کنترل حس طمع، حساب خود را با سرعت بیشتری کاملا نابود میکنند. طمع، یکی از حس های مثبت در نهاد هر انسانی است و هر معامله گری که به این موضوع آگاه شود و بر روی مهارتهای ترید و پلن معاملاتی خود تمرکز کند و احساسات معامله گری نظیر طمع را به خوبی کنترل کند، در بلندمدت در بازار خواهد ماند و سودهای سرشاری را نصیب خود خواهد نمود که فکرش را هم نمیتواند بکند…
چرا دچار طمع در معامله گری میشویم؟
هر معامله گری با حداقل هدف کسب سودی مشخص، پا به فعالیت در این بازار میگذارد که این اهداف به مرور زمان و با شناسایی ناخواسته های بازار مشخص تر میشود. معامله گری که در ابتدا به دنبال هدف کسب سود 500 درصدی در ماه بود، پس از چندماه فعالیت و شکستهای پیاپی ناشی از عدم فعالیت صحیح، گاه آنقدر اعتماد به نفسش کاهش میابد که به سود 5 درصدی در ماه هم رضایت میدهد! تفاوت او با یک معامله گر موفق، در این است که نتوانسته بین خواسته های خود (به دور از عقل و منطق که رویایی بیش نبوده) و ناخواسته های بازار (که از عدم قطعیت ناشی میشود) تعادل برقرار کند.
طمع چگونه سرمایه تریدر را تحت تاثیر قرار میدهد؟
طمع در معامله گر، گاه از کمبودهای شناسایی نشده زندگی شخص ناشی میشود و در معامله گری خودش را به این صورت نشان میدهد که فرد با رسیدن به حد سودی که به درستی مشخص کرده است، معامله را به امید کسب سودِ بزرگترِ غیرمنطقی (که از کمبودهای او ناشی میشود)، نمیبندد و پلن معاملاتی خود را زیر پا میگذارد. همچنین در بعضی موارد، طمع از خود بزرگ بینی نادرست فرد ناشی میشود که او تصور میکند تحلیل او آنقدر دقیق است که هیچ احتمال شکستی بر آن نیست و در نتیجه به مدیریت ریسک توجه نمیکند و در اکثر موارد با شکستی تلخ از آن معامله خداحافظی میکند…
حدّ خود بشناس، بر بالا مَپَر
تا نیفتی در نشیب شور و شر
گفت: این معکوس می گویی، بدان
شور و شر، از طَمع آید سوی جان{مثنوی معنوی - دفتر پنجم}
در برخی موارد شخصِ غیرمعتبر و یا حتی معتبری! راجع به معامله سهم یا نمادی در بازار نظری میدهد و ذهن معامله گر درصورت عدم آموزش صحیح، بر آن تحلیل لَنگر میشود و بدون توجه به استراتژی خود و یا پرسیدن سوال در رابطه با شیوه تحلیل آن شخص، به معامله وارد میشود و بسیار دیده شده که هرچه نماد خلاف آن پیشبینی هم برود، او به معامله در ضرر خود اضافه میکند؛ به امید بازگشت قیمتی که شاید هیچگاه اتفاق نیفتد…
این موضوع در مورد سیستم معاملاتی هم صدق میکند و اکثر معامله گران بدون بررسی و ارزیابی سیستم، مستقیما با پول واقعی در بازار زنده وارد معامله میشوند که این هم، گونه دیگری از حریص شدن و رفتار طمع گونه است!
یک حکایت گویمت بشنو به هوش
تا بدانی که طمع شد بندِ گوش
گوش تو پُر بوده است از طمعِ خام
پس طمع کر می کند کور ای غلام!{مثنوی معنوی - دفتر دوم}
با برخی دیگر از رفتارهای طمع گانه که مرورشان خالی از لطف نیست آشنا شویم:
- فردی از نزدیکان او سود کرده است و هیجانزده میخواهد با پول قرضی همان سود را تجربه کند!
- وقتی میخواهد با یک معامله، سود چندین هفته کاری خود را داشته باشد!
- با امیدواری بیجا و غلط، به حجم معامله در ضرر اضافه میکند و پلن معاملاتی خود را زیر پا میگذارد!
از طمع کردن نامتعارف چه چیزی حاصل میشود؟
طمع باعث میشود که شخص بجای تمرکز بر خویشتن، به آن چیزی که دلش میخواهد اتفاق بیفتد تمرکز کند و واقعیتهای بازار را نبیند و کور شود و واقعا باورش شود که همان چیزی که در ذهن او است، در بازار هم باید اتفاق بیفتد!
بازار سراسر عدم قطعیت است و هرچیزی ممکن است در آن اتفاق بیفتد.
گاه تریدرها بدون منطق و بدون استراتژی مدون سود میکنند و علت این سود مشخص نیست؛ و بازار هرچند وقت یکبار همچون قوی سیاه می آید و سودهای معامله گر حریص را با خود میبرد تا بیاموزد که فعالیت در بازار بدون پلن معاملاتی اساسا غیرممکن است!
چگونه حس طمع را در خود کنترل کنیم؟
پیش از اینکه راهکارهای عملی برای کنترل طمع ارائه کنم، مرور چند موضوع نگرشی حائز اهمیت است:
- موفقیت پایدار در معامله گری نیازمند سیر تدریجی است و تریدر باید به قانون تکامل باور داشته باشد و مسخ داستان سراییهای خودش یا دیگران که یکشبه به ثروت رسیده اند نشود!
2. طمعِ ناشی از احساسِ کمبود را با شکرگذاری از داشته های لحظه حال باید درمان کرد. باید شکرگذار باشد که در حال کشف بازار است و حداقل پولی دارد که در بازار فعالیت کند! هیچ کمبود خاصی وجود ندارد که بخواهد بیش از حد حرص بزند و سرمایه انسانی و مادی خود را به تباهی بکشاند!
3. باید بپذیرد که بازار دارای فرصتهای بیشمار و فراوانی است و اگر فرصتی هم از دست برود، فرصتهای بیشمار بعدی در راه هستند!
4. خودبزرگ بینی با دیدن خود در برابر عظمت جهان هستی قابل کنترل میشود. معامله گر اگر فکر میکند که میتواند برای بازار تعیین تکلیف کند، یک روز کامل، صد پیشبینی درست داشته باشد! اگر توانست آنگاه هرچه میخواهد بازار را تحقیر کند!
7 راهکار اساسی برای کنترل طمع در معامله گری
حال که با مفهوم عمیق طمع در معامله گری و دلایل ایجاد آن آشنا شدیم، لازم است که راهکارهایی برای کنترل آن داشته باشیم تا بتوانیم از این حس در جهت هرچه بهتر شدن خود بهره ببریم:
- حتما ژورنال معاملاتی داشته باشید و دلایل و احساسات خود در معاملات را بنویسید تا بتوانید خودتان را ارزیابی کنید و باورهای محدود کننده ذهنی مرتبط با طمع را سریعا شناسایی کنید!
- معاملاتی که علائم طمع در آنها داشته اید را بررسی کنید.
- معاملاتی که طمع را کنترل کردید و به خوبی آنها را مدیریت نمودید را هم بررسی کنید.
- بررسی معاملات دو دسته بالا، طی بازه 3 تا 6 ماهه، کنترل شما را بر طمع به طرز چشمگیری افزایش میدهد!
2. هروقت نمادی را تحلیل میکنید و این فکر به ذهنتان می آید که یک معامله بی نقص است، سریعا مچ خود را بگیرید چرا که ممکن است تا دقایقی پس از آن پلن معاملاتی خود را زیر پا بگذارید!
3. استراتژی خود را به نحوی بچینید که در طول مسیر معامله، مقداری از سود خود را استخراج کنید! همیشه علاقه مندی به سود بیشتر، یک نشانه بروز طمع در معامله گر است!
4. همیشه مراقب باشید که بیشتر از حد نرمال خود ترید نکنید. وقتی میانگین تعداد معاملات روزانه شما طی چندین هفته گذشته 5 عدد بوده است و امروز در تلاش هستید که 13 معامله انجام دهید، این نشان میدهد که طمع در حال غلبه بر شما است!
5. مراقب حجم معاملات خود در هر ترید باشید که بر اساس قوانین مدیریت ریسکتان باشد! اگر در یک سلسله معاملاتِ ضرردهِ پشتِ سرِ هم، متوجه شدید که حجم معامله افزایشی بوده است، نشاندهنده بروز حس طمع و از دست رفتن خودآگاهی در ترید است!
6. اگر برای معامله خود حد سود تعیین میکنید، به آن حد سود تا انتهای ترید پایبند باشید و آن را جابجا نکنید! اگر خواستید، معامله را زودتر ببندید، ولی اگر جابجا کردن حد سود به نحوی است که معامله دیرتر بسته میشود، احتمالا دارید دچار طمع میشوید!
7. قوانین معامله گری خود در پلن معاملاتی را مکتوب کنید و در طول زمان آن ها را تکمیل کرده و به آنها پایبند باشید و هیچگاه آنها را فراموش نکنید! با اینکار همیشه یا میبرید یا می آموزید و شکستی وجود ندارد…
جمع بندی
نتیجه عدم کنترل طمع درنهایت قماربازی است و معامله گر را از هدف نهایی خود که تبدیل شدن به تریدر سودده پایدار است دور میکند و باعث ایجاد عادتهای مخرب در طول زمان میشود.
تریدر باید عمیقا درک و باور کند که بازار همیشه هست و فرصتها هیچگاه تمام نمیشوند!
آنچیزی که اگر تمام شود خیلی بد میشود، سرمایه ماست!
جورج واشنگتن جمله جالبی دارد:
قماربازی بچه حرص و طمع، برادر بی عدالتی و پدر فرومایگی است!
(Gambling is the child of avarice, the brother of iniquity, and the father of mischief)
در این مقاله، 7 راهکار اساسی کنترل طمع در معامله گری ارائه شد که باید حتما برای اجرای آنها، برنامه عملیاتی داشت تا به مرور زمان عادتهای نادرست قبلی با عادت های صحیح جایگزین شود. با اینکار، صبوری در الگوی رفتاری معامله گر به مرور زمان نهادینه میشود و این صبر آموخته شده، اجازه طمع کردن را نمیدهد و درنتیجه با کنترل طمع در طول زمان و استفاده از آن در جهت اهداف صحیح معامله گری، نتایجی بس درخشان به همراه خواهد داشت که همگان از آن نتایج حیرت زده خواهند ماند 🙂
صاف خواهی چشم و عقل و سمع را
بر دران تو پرده های طَمع را{مثنوی معنوی - دفتر دوم}
توصیه میکنم حتما پیج اینستاگرام ما رو دنبال کن و از پستها و استوریهای آموزشی روزانه استفاده کن
- نکته 1: اگر سابقه فعالیت طولانی مدت ترید یا معامله گری در بازار فارکس رو نداری هرگز از ستاپ ها استفاده نکن!
نکته 2 : این مقاله را با دوستان فعالتون در بازارهای مالی حتما به اشتراک بگذارین تا استفاده کنن
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
چگونه بهترین استراتژی معاملاتی را انتخاب کنم؟
پلن معاملاتی؛ کلید حرفه ای شدن در بازار مالی
کسب درآمد دلاری با سیستم ساده ۵ دقیقهای
اور تریدینگ میکنید؟ راهکارهای جلوگیری از overtrading چیست؟
وین ریت چیست و چه تاثیری در روانشناسی معامله گری دارد؟
چگونه با الگوی راندینگ سود کنیم؟
13 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام ممنون از آموزشهای خوبتون کاش زودتر باشما آشنا میشدم تا کال مارجین نمیشدم
استاد فوق العاده بوددددددد خداقوت👌🏻👌🏻👌🏻🔥🔥🔥❤️
من امروز دچار طمع شدم.۸۰ درصد سرمایه ام رف. طی یک هفته تونستم ۵۰درصد کل سرمایه سوداوری داشته باشم طی دوساعت همش برباد رف
ممنون بابت اموزش ها.به امید روزی که بتونیم با تمرین بیشتر طمع رو کنترل کنیم
آن سود ۵۰ درصدی چون مبنای منطقی نداشته، به همان مبنا هم از بین رفته است. و چون شما منطقی برای ترید نداشته اید، لذا ضرر هم کرده اید. ضرر شما لزوما به دلیل طمع نیست، بلکه به دلیل عدم منطق در ترید است. حتما در دوره آموزشی شرکت کنید تا بتوانید به استراتژی شخصی خود برسید
بزرگوارید جناب پیشرو سلامت باشید
سلام استاد عزیز.
طمع بنظرم زمانی بوجود میاد که پلن معاملاتی نداشته باشیم، همینطور ترس.
خودم اینها رو کاملا تجربه کردم و میدونم که اگر در بازتر بی قانون بازار مالی برای خودت قانون نگذاری و بهش پایبند نباشی در اینصورت هیچوقت نمیتونی تریدر بشی.
مقالتون عالی بود و تحلیل هم همینطور منم با سود از معاملاتم خارج شدم.
ممنونم🌹❤️
سلام و سپاس از توجه شما بسیار عالی گفتید. طمع دقیقا به دلیل عدم داشتن پلن معاملاتی است. موفق باشید
سلام وقتتون بخیر و شادی و طاعاتتون قبول درگاه حق تعالی ،بسیار عالی استاد ترکفر عزیز از اینکه راهکار ارائه میدهید و ریشهای این رفتار را بررسی کردید بسیار سودمند است البته در صورت درک صحیح ان توسط فرد ، طمع در معامله گر گاهی از کمبودهای شناسایی نشده در زندگی فرد ناشی میشود به نظر من بسیار جمله صحیحی است و به نظر بنده کاملا مشخص میکند که طمع چیست و فرد با چه چیزی در حال مقابله در ترید باید باشد راه را نشان میدهد واین خیلی ارزشمند است سپاس فراوان از وقت و انرژی و ارزشی که برای مخاطب خود میگزارید 🙏🌹
سپاس از شما بابت توجه عمیق به مطلب و درک صحیح آن. امیدوارم از آن در معاملات خود نهایت استفاده را ببرید
بسیار عالی👏👏
نکته های اساسی.ممنون بابت دوشنبه های پر از آموزش.از وقت و انرژی که صرف میکنید سپاسگذارم.🙏🙏❤❤🌹🌹
بزرگوارید برای شما آرزوی موفقیت و سلامتی دارم
مثل همیشه فوقالعاده و مفید.
سلامت باشید و آرزوی سود سرشار برای شما