ترید بازی ممنوع!
ترید را بازی کنیم - نه ترید بازی کنیم!
همهمون میدونیم که بازی کردن خوبه، بازی ترید کردن هم خوبه ولی ترید بازی سمه!!!
ترید بازی ممنوع! چرا؟ اصلا همه بازی هایی که زمان با ارزشت رو بیهوده داره صاحب میشه ممنوعه…
برای مثال بازی کانتر استریک؛ یک بازی بسیار سالم و لازم برای هر دانشجوی خوابگاهی. دانشجوهای خوابگاهی میشینن سر بازی، کلی حال میکنن و خوش میگذرونن. حالا ساعت 10 شب بعد از شام شروع کردن به بازی، یهو سرشونو میارن بالا میبینن ساعت 3 صبحه و ساعت 8 صبح هم کلاس دارن (این بده)!
یه مثال دیگه بازی حکمه؛ بازی حکم خوبه خیلی هم راه خوبی برای گذروندن وقت کنار دوستان و آشنایان هست. حالا این بازی اونجایی میشه حکم بازی و بد میشه که آدما درگیر حواشی بازی میشن و شروع میکنن به تقلب، دعوا، سفسطه و مغلطه. این میشه حکم بازی که دعوا و قهر و کدورت از همینجاها شروع میشه.
فردین ترکفر : این نوع چینش کلمات (ترید بازی) را هرجایی که بگردید نمیتوانید چیزی در موردش پیدا کنید. چرا؟! چون این ترکیب توسط شخص بنده و با توجه به تجربه شخصی با افراد مختلف به وجود امده است. یک فلسفه فکری هست که میخواهیم به مرور آن را پرورش بدهیم و یادش بگیریم که همیشه درگیر بازیِ ترید باشیم، نه تریدبازی!
مثال های ترید بازی
بیایید تا در ادامه با چند مثال ساده و روزمره منظورم از تریدبازی را بهتر توضیح بدهم :
1. خریدن سهم و رمزارز بدون آگاهی
مثلا بورس ایران؛ بازاری که بسیار سود ده بود و بسیاری از مردم از این بازار سود خوبی کسب کردند اما بعضی از آنها درگیر ترید بازی شدند و نتوانستند درزمان ریزش بازار ضررهای خود را جبران کنند!
2. توهم پولدار شدن با متاورس، فارکس و ...
افرادی که مشغول ترید بازی بودند بعد از ضرر در بازار بورس، به سراغ رمزارزها آمدند و سرگرم ایجاد درآمد از متاورس شدند. این افراد در ابتدا سودهای خوبی از بازار رمزارزها کسب کردند اما چون درگیر ترید بازی بودند نتوانستند ضررهای خود را جبران کنند.
3. تند تند دوره گذراندن بدون تمرین
فقط بازارهای مالی نیستند که ما را درگیر ترید بازی میکنند. ممکن است که ما در حال آموزش دیدن باشیم ولی درگیر ترید بازی شویم. چگونه؟؟!!
به عنوان مثال ما یک دوره میگذرانیم و از آن دوره سود کسب میکنیم، بعد از یک مدت ممکن است چندین ضرر پشت هم کنیم.آنوقت با خودمان میگوییم این دوره به درد نمیخورد برویم و پرایس اکشن به روش مار کبری را یاد بگیریم یا هر دوره دیگری! بله این هم نوع دیگری از درگیری به تریدبازی حساب می شود.
4. توهم روش تحلیلی
ممکن است یک نفر با یک روش تحلیلی به سود خوبی رسیده باشد و دیگر هیچ روش تحلیلی دیگری را قبول نداشته و باورش این باشد که این تنها مسیر رسیدن به اهدافش است. حتی این فرد هم درگیر تریدبازی شده است و این تعصب باعث میشود که این فرد اشتباهات خیلی زیادی در طول زمان مرتکب شود.
5. نمودار بازی نوعی تریدبازی
ممکن است یک شخصی دارای یک روش تحلیلی حرفهای بوده و 6 ماه تا یک سال، با یک منطق فکری، در حال سود کردن باشد. ولی این شخص هم ممکن است به جای اینکه بازی ترید را انجام دهد، ترید بازی کند. صبح تا شب جلوی سیستم نشسته است و تمام سیگنالهای سیستم معاملاتی را معامله باز میکند. زمان بسیار زیادی را صرف معامله کردن در بازارهای مالی میکند. (شاید تمام روز را جلوی مانیتور باشد)
6. تغییر مکرر استراتژی
یک فرد تازه به یک استراتژی سود ده رسیده و بک تست هم از استراتژی گرفته است. بعد از پیاده سازی استراتژی و چند ضرر پشت سر هم، میگوید استراتژی ام به درد نمیخورد و آن را کنار میگذارد و سراغ استراتژی بعدی میرود. این آدم هم دچار تریدبازی میباشد.
تبعات تریدبازی چیست؟
ترید-بازی روی سه بعد ما اثر میگذارد. این سه بعد به شرح زیر میباشند:
- فکر (باورها)
- زمان (عمر)
- انرژی (سلامتی و پول)
فکر
اولین بُعدی که از تریدبازی تاثیر میپذیرد، فکر و باورهای ما هستند. کسی که مبتدی است، تازه با توهم سود کردن و پولدار شدن وارد بازار میشود؛ میبیند که بعد یک مدتی ضرر کرده است. یک ترسی در وجود این آدم به وجود میآید مانند شخصی که به خاطر غرق نشدن شنا یاد میگیرد و بعد از یادگیری اصلا سمت شنا کردن نمیرود و این ترس همیشه همراهش است. این باور در ذهن شخصی که میخواهد تریدر شود خیلی سخت کنار گذاشته میشود و باورهایشان سخت تغییر میکند.
عمر
با ایجاد باورهای غلط شخص مورد نظر با نداشتن اعتماد به نفس و شک به روش ترید به یادگیری روش های مختلف و شرکت در دورههای مختلف میپردازد که این عمل باعث تلف شدن عمر شخص میشود.
انرژی
حتی آدمهای حرفهای هم ممکن است دچار تریدبازی بشوند. با بی توجهی به سلامت جسم و روان خود و فشار آوردن بیش از اندازه، آدمهای حرفهای هم دچار ترید بازی میشوند.
ترید بازی از این 3 بعد میتواند به هر شخصی ضرر برساند. حال با شناخت تبعات و علائم تریدبازی میتوانیم ترید بازی را از بازی کردن ترید تشخیص دهیم. هر کس برای دوری از ترید بازی یک راهحل مختص به خود دارد که با توجه به شرایط کلی آن شخص مشخص میشود.
سطح دانش افراد از بازارهای مالی
اگر بخواهیم افراد را با توجه به سطح دانش آنها از بازارهای مالی دسته بندی کنیم راهحلهای مورد نظر برای افراد به شرح زیر است:
- مبتدی : آموزش بازار
- نیمه حرفهای : آموزش در کنار مربی
- حرفهای : فهم ساختارهای ذهنی
مبتدی : آموزش بازار
اگر هیچ چیزی در مورد بازارهای مالی نمیدانید هیچوقت پولتان را وارد بازارهای مالی نکنید و حتی هیچوقت پولتان را به کسی ندهید که برایتان معامله کند. زیرا شما با این کار دچار ترید بازی میشوید. باید ترید را درک کنید و ترید را بازی کنید.
نیمه حرفهای : آموزش در کنار مربی
هر کسی که دوره آموزشی شرکت کرده، کسی که 6 ماه تا دو سال ترید کرده و هنوز به سود نرسیده و هر دفعه از یک روش برای معاملهگری استفاده می کند. این افراد نیمه حرفهای هستند و با این کارها دچار ترید بازی می شوند. افراد نیمه حرفهای باید یک مربی برای خود انتخاب کنند یا بازار را بگذارند کنار و دیگر معاملهگری نکنند.
حرفهای : فهم ساختارهای ذهنی
حرفهای شخصی است که یک سال برایند معاملاتی سود ده داشته و شیب رشد بالانس حسابش بالای 45 درجه باشد. شخصی که حرفهای است با تغییر یک بخش کوچک از استراتژی خود به هر دلیلی و سپس ضرر ده شدن استراتژِی میتواند دچار تریدبازی شود.
پس برای دوری از تریدبازی باید یک مربی در کنار خود داشته باشیم که خطاهای شناختی که خود شخص قادر به دیدن آنها درون خود نیست را به او یادآوری کند. برای بازی کردن ترید باید تحلیل درست را یاد بگیریم، آن را به استراتژی برسانیم و سپس آن را به پلن معاملاتی برسانیم و در کنار یک مربی آن را توسعه بدهیم.
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
بسیار عالی توضیح داده بودید.
بگانم منم خیلی وقت دچار ترید بازی شدم، ممنون از تذکرتون❤️🌹
سلام و درود . واقعا مطالبتون عالی و کاربردی هست. تو هیچ منبع و دوره ای این مطالب عنوان نشده یا بهتره بگم من ندیدم.